zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Pařížský vanilkový flan podle receptu Ivety Fabešové

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

schneiz , Vydáno: 17.12.2020
Cukrářka Iveta Fabešová představuje recept na pařížský vanilkový flan. Vynikající dezert vypadá opravdu luxusně. O to více překvapí jednoduchá příprava tohoto flanu. Základem dortíku je listové těsto, které je vyplněno smetanovým pudingovým krémem.

reklama

Suroviny:

Vanilkový krém

  • 500 g plnotučného mléka
  • 500 g smetany ke šlehání (min. 33 %)
  • 1 vanilkový lusk
  • 8 g hladké mouky
  • 55 g kukuřičného škrobu
  • 175 g cukru krupice
  • korpus
  • 250 g listového těsta
  • Moučkový cukr na karamelizaci

Postup:

Do rendlíku naljjte smetanu s mlékem a vmíchejte do směsi semínka z jednoho vanilkového lusku i celý lusk. Zahřejte a nechte vanilkový lusk alespoň 30 minut louhovat. Pak lusk vyndejte a přidejte do rendlíku předem smíchané suché ingredience - cukr, škrob a mouku. Puding přiveďte za stálého míchání k varu a vařte asi jednu minutu.

Dortový ráfek vyložte listovým těstem vyváleným na zhruba 3 mm a nalijte do něj ještě teplý krém. Dejte flan vychladit do lednice minimálně  na tři hodiny. Pak ho v troubě pečte zhruba 70 minut při teplotě 170 °C. Po upečen ípocukrujte  dort moučkovým cukrem a zkaramelizujte pomocí flambovací pistole, nebo vložte dort ještěna 10 minut do trouby při teplotě 220 °C. Po upečení ho nechte vychladnout, seřízněte těsto přesahující okraj ráfku a vyjměte ho z formy. Nakrájejte a můžete podávat.

Další recepty z pořadu Šéfem za pár minut najdete pohromadě v archivu iPrima.cz:

reklama

Související témata: Šéfem za pár minut , Iveta Fabešová , flan , pařížský dort , listové těsto , vanilkový krém

reklama

Přečtěte si také

reklama