Celebrity

16. července 2023 05:30

David Laštovka

Regina Rázlová patřila k nejkrásnějším herečkám. Štěpánek i Oliva ji podváděli

Regina Rázlová v SJK

Herečka Regina Rázlová, která 16. července slaví 76. narozeniny je důkazem toho, že věk je pouze číslo. Stárne s grácií, stále si uchovává šarm a půvab. V mládí patřila ke kráskám, po kterých toužil téměř každý muž. Na lásku však měla smůlu.

Jejím prvním manželem byl herec Petr Štěpánek, s nímž se poznala během studií na DAMU. „Zamilovala jsem se do něj, byla to studentská láska. Byl to krásný, jemný, něžný muž. Vzali jsme se a asi po půl roce odešel za jinou ženou,“ prozradila Regina Rázlová v rozhovoru pro MF DNES. Štěpánek ji vyměnil za o čtrnáct let starší režisérku Vlastu Janečkovou, kterou si následně vzal za ženu.

Mohlo by vás zajímat: Zlatě Adamovské předpověděla Petra Štěpánka kartářka. Dohromady je daly vrtačky

Ani s druhým mužem, hercem Petrem Olivou, s kterým měla dceru Adélu, jí manželství nevydrželo. Oliva ji měl podvádět pár let po svatbě. „V životě jsem narazila většinou na muže, na něž nebylo spolehnutí. Byli i nevěrní, šmejdi, a já byla většinou poslední, kdo na to přišel,“ uvedla herečka. Dlouho se mělo za to, že otcem jejího prvorozeného syna Lukáše je také Oliva, což ale nedávno popřela. S kým ho vlastně měla, odmítá prozradit.

Skončila za mřížemi

Štěstí našla až v náručí architekta a scénografa Jindřicha Santara, za kterého se provdala v roce 1999. Právě on jí byl největší oporou v době, kdy byla obžalována za vytunelování sklářské firmy a jedenáct měsíců strávila ve vězeňské samotce. Vinu nikdy nepřiznala a dodnes tvrdí, že za mřížemi skončila neprávem. Propuštěna byla díky prezidentské amnestii. „Zamilovat se můžete i v base,“ prohlásila herečka v rozhovoru pro Reflex. Bohužel v prosinci 2013 její muž zemřel a od té doby žije sama.

Přečtěte si také: Veronika Žilková otevřeně o sexu s Pavlem Vítkem. Proč se nemusela s Reginou Rázlovou?

Pokusy o sebevraždu

Už jako mladá onemocněla vážnou krevní chorobou, k tomu ji sužovaly velké deprese, které se s ní vlečou v podstatě celý život. Úzkostlivé stavy ji několikrát donutily k pokusům o sebevraždu. „Poprvé se mi to stalo, když jsem byla hospitalizována v nemocnici a doktorům se nedařilo srovnat ten můj krevní problém, měla jsem vysazená antidepresiva, z čehož jsem dostala těžkou depresi. Léky na deprese mi přitom vysadili, protože jsem musela jít na dost těžkou operaci. Najednou jsem se sebrala a z nemocnice odešla domů, kde jsem si podřezala žíly. Našel mě tatínek, který mi chodil náhodně dvakrát týdně zalévat květiny, protože věděl, že jsem v nemocnici,“ svěřila se herečka, kterou nyní můžeme vídat například na Primě v seriálu ZOO.

Sourozenci zemřeli tragicky

S nepřízní osudu se pere už od dětství. Měla bratra a sestru, kteří zemřeli tragicky. Rodiče se upnuli na ni. Její otec Stanislav Rázl, byl komunistický funkcionář, který od šedesátých let až do revoluce 1989 patřil k nejvlivnějším mužům své doby s prakticky neomezeným vlivem. Když padl totalitní režim, propustili ji z Národního divadla a nesměla učit na DAMU. „Protloukala jsem se, jak se dalo. Vázala jsem věnce, malovala pohlednice, prodávala chlebíčky, proutkařila, věštila,“ přiblížila herečka.

Nakonec se vrhla na zmíněné podnikání, kvůli němuž měla oplétačky se zákonem. „Třicetiletí kluci mě oslovili, abych prodávala v jejich stánku s občerstvením. Za týden za mnou přišli, že je mě na to škoda. Že budu poradcem. A tak jsem radila a radila, až jsem se dostala ke sklářům. Moje role ve Skloexportu byla vlastně herecká. Měla jsem reprezentovat a usmívat se,“ napsala Regina Rázlová ve své autobiografické knize.

Sdílejte článek
Štítky láska vězení deprese manželství herec herečka Petr Štěpánek Regina Rázlová Petr Oliva Stanislav Rázl Vlasta Janečková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.