Celebrity

17. května 2024 11:23

Josef Šťastna

Crčela ze mě krev, on na mně stál. Syn přihlížel. Paulat popsal, jak ho zbil policista

Podnikatel Robert Paulat, přezdívaný Český Ken, řeší nejtěžší chvíle svého života. Podal trestní oznámení na policistu, který ho podle jeho slov brutálně napadl na ulici před podnikatelovým domem. Případ si podle zjištění webu Prima Ženy převzala k přezkoumání Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

V pátek dopoledne pro web Prima Ženy policejní mluvčí Barbora Schneeweissová uvedla, že případ Roberta Paulata přebírá Generální inspekce bezpečnostních sborů. „V současné době naše krajské ředitelství kompletuje veškerý spisový materiál, který bude během dnešního dne postoupen na GIBS, proto se v této fázi nemůžeme k případu vyjadřovat a komentování bude následně v kompetenci GIBS,“ uvedla pro Prima Ženy Schneeweissová.

Co se přesně stalo? Podnikatel tvrdí, že ležel v krvi na ulici

O celém případu, na který také upozornil web eXtra.cz, jsme informovali už ve čtvrtek večer. Paulat uvedl, že byl bezdůvodně napaden agresivním policistou před svým domem v obci Hlubočinka.

Roberte, jak se dnes cítíte?

Jsem pořád v šoku, že v České republice je něco takového možné. Já jsem typ člověka, který se nepral ani jako dítě, já byl vždy na sebe opatrný, já neznám agresi ani z rodiny, ani jsem to nezažil nikdy v partnerském vztahu. Právě proto jsem ještě více v absolutním šoku, že se to stane s policií, které nic neděláš...

Vy jste říkal, že jste vůbec nebyl agresivní...

Přesně. Kdybych byl agresivní, opilý, kdybych se choval jako agresor, tak bych to asi všechno pochopil, ale takhle...

Pojďme od začátku. Co se v neděli v Hlubočince z vašeho pohledu stalo?

Začalo to tím, že jsem měl jeden telefonát z bezpečnostní agentury, kterou platím, že došlo k vniknutí do domu. V tu chvíli vždy vyrazí na místo bezpečnostní agentura. Ten dům v Hlubočince vlastním, není to ale jediný můj dům. Mám tam trezor, mám tam nějaké cennosti, na katastru je ten dům zapsaný na moje jméno, není na něj hypotéka, ten dům je prostě Roberta Paulata. Co se týče interiéru, včetně starožitností či toho trezoru, tak opět vše je Roberta Paulata. V domě ale nebydlím, bydlím v jiném domě. Toto je dům, který jsem dostal darem od svého otce.

Vy jste před ten dům jel také?

Ano, přijel jsem před dům a v tu chvíli tam byla jen hlídka bezpečnostní agentury. Přijel jsem s kamarádkou, která je z Hlubočinky. Zrovna jsme byli u ní, tak jsme se na místo dostali rychle, trvalo to asi pět minut. Byla tam tedy hlídka bezpečnostní agentury s jedním zaměstnancem, který šel dům obhlídnout, jestli je vše v pořádku. Najednou se objevila asi čtyři policejní auta. Policisté mě začali legitimovat. Já se ptal, proč mě legitimují, že jdu do svého domu. Měl jsem u sebe i celou složku k domu, protože právě shodou okolností řešíme budoucnost nemovitosti. Měl jsem u sebe výpis z katastru nemovitostí, klíče, ale to policii nezajímalo, nechtěli se na to podívat, řekli mi, ať se legitimuji.

Mohl jste se tedy legitimovat?

Já jim řekl, že u sebe nemám doklady, že je mám v tom domě. Několikrát jsem ale nahlásil své rodné číslo, což mám i doloženo na videu. Snažil jsem se na dům dozvonit, protože jsem věděl, že v domě je zrovna můj otec. Jak jsem se snažil dozvonit, tak jsem se asi o třicet centimetrů pohnul. V tu chvíli na mě  jeden z těch policistů skočil. Je nafocený už na webu eXtra.cz, je tam i jeho služební číslo, protože ti další policisté byli docela slušní, chovali se normálně, jak by to mělo být. Normální by bylo zajištění z nějakého důvodu, kdybych byl agresivní, kdybych někoho napadal, kdybych na ně sahal, byl ozbrojen, ale já měl s sebou tříletého syna, nepadlo od mě nic špatného, ani verbálně.

Podle vašeho tvrzení na vás skočil kvůli tomu, že jste se pohnul?

Asi ano. Já se pohnul, jemu asi ruplo v hlavě a skočil po mně. Ale to nebylo tak, že by mě povalil na auto a dal mi želízka za něco, co jsem neudělal. Policie si to také nahrávala, já jim řekl, ať mě nechají být. V tu chvíli na mě skočil, já udělal salto a dopadl obličejem na zámkovou dlažbu před vstupem do mého domu.

Čtěte také: Opilý policista v Praze brutálně zaklekl mladou dívku. Jménem zákona je mi to jedno, křičel

Co následovalo?

Ležel jsem, měl jsem na ruce pouta... Já takový fyzický zásah proti mé osobě nikdy nezažil. Už si jen pamatuji, že jsem ležel, byl jsem odevzdaný a říkal jsem si, že přeci nejsem pod vlivem drog, alkoholu, ničeho... To, co vám říkám, je pravda, klidně mohu přísahat na svého syna. Pořád si říkám, co se mu mohlo odehrát v hlavě, proč to udělal, vždyť neměl žádný podnět. Já byl ale ticho, já mám před policií respekt. Ležel jsem na zemi, crčela ze mě krev, dal na mě ještě nohu a držel mě na zemi. Já jen ležel, cítil, jak teče krev a říkal jsem si, co se mnou bude. Ostatní policisté pak řekli, ať mě pustí.

To vás zase jen tak pustili?

Sundali mi želízka, pustili mě, nechali mě nastoupit do mého auta a všechna jejich auta zase odjela.

Paulat podal trestní oznámení

Případ z Hlubočinky řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů. Robert Paulat podal trestní oznámení a je ochotný celou věc dotáhnout před soud. „Co tomu předcházelo, jsem si nahrával, a tak přesně vím služební číslo člověka, který na mě bezdůvodně zaútočil. Nemůžeme připustit, aby se tohle dělo,“ uzavřel podnikatel pro web Prima Ženy.

Robert Paulat byl hostem pořadu Show Jana Krause. Prozradil, kolik má ve skutečnosti plastických operací:

Sdílejte článek
Štítky policie napadení Robert Paulat Generální inspekce bezpečnostních sborů český Ken

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.