zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Bábovka trochu jinak: Jen z bílků a s jahodovou polevou

Bílková bábovka
Autor: Kurz domácího pečení Bílková bábovka
anna kopečková , Vydáno: 10.06.2017
Bábovka bez žloutků? Nebojte, nezapomněli jsme je, ani jsme nespletli postup, při kterém se nemíchá nadýchaný sníh do těsta, ale naopak, do nadýchaného sněhu se zapracují zbylé suroviny.

reklama

 

Věřte nám, zkuste to a z formy vyklopíte po půlhodině pečení lehounkou a krásně nadýchanou bábovku.

Doplnit ji můžete jahodovou polevou nebo pyré z rozvařených čerstvých jahod s vanilkovým cukrem.

 

 

 

Bílková bábovka s jahodovou polevou

Bílková bábovka Foto:

Co budete potřebovat na 10 kousků:

Na těsto:

  • 100 g másla
  • 220 g extra jemného krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 6 bílků pokojové teploty

Na polevu:

  • 125 g moučkového cukru
  • 1 a 1/2 lžíce jemného jahodového džemu
  • 2 lžíce vody

+ máslo na vymazání formy

 

Postup:

1. Máslo rozehřejte v rendlíku a nechte ho zchladnout. Troubu předehřejte na 180 °C (nebo 160 °C v případě použití funkce horký vzduch). Bábovkovou formu o objemu 2,5 l vymažte máslem.

2. Mouku prosejte a promíchejte s cukrem, škrobem a práškem do pečiva.

3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh s měkkými špičkami.

4. Suché suroviny prosejte na sníh a pomocí stěrky nebo velké lžíce vše opatrně smíchejte. Přilijte rozpuštěné a vychladlé máslo a zapracujte ho.

5. Těsto přelijte do připravené formy, povrch uhlaďte lžící a pečte v předehřáté troubě 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nebude po vytažení suchá. Upečenou bábovku vyjměte z trouby, postavte ji ve formě na drátěnou mřížku a nechte 10 minut odstát, než ji vyklopíte. Nechte zchladnout.

6. Na polevu prosejte cukr do středně velké mísy. Džem rozřeďte vodou a smíchejte s cukrem dohladka. Podle konzistence můžete přilít ještě malinko vody.

7. Polevu rozetřete pomocí lžíce na vychladlou bábovku a nechte ji stéct po stranách. Nechte odstát asi 30 minut, nebo dokud poleva nezatuhne.

 

PRIMA TIP: Jahodový džem můžete podle chuti obměňovat a připravit polevu třeba malinovou, borůvkovou nebo meruňkovou.

Kurz domácího pečení obálka Foto:

Naučit lidi péct a ukázat jim, že vlastnoručně vytvořený domácí koláč dokáže nejen zpříjemnit odpoledne, ale i přivést všechny děti ke stolu a navázat řeč i s nemluvným sousedem, se rozhodla autorka kuchařky Kurz domácího pečení. Jednoduše a zároveň výstižně v ní popisuje deset základních technik pečení, s kterými dokážete upéct cokoliv. Dokládá to 90 recepty na sladké i slané dobroty, které řadí do skupin podle použitých technik. Potěší vás známé dezerty, jejichž příprava není v podání Anneky Manning vůbec komplikovaná, i nové zákusky, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Vydává nakladatelství Omega, kniha stojí 499 Kč. 

Nechte se inspirovat speciálem plným jahodových receptů:

 

Mohlo by vám taky chutnat:

 

Nemáte chuť?

Upeč se mi, bábovičko! 4 netradiční recepty na důvěrně známý moučník

Na přípravu vám bude stačit obyčejná pánev

Sladké letní dobroty jako od babičky

Cheesecake si můžete udělat přesně podle své chuti

Cheesecake: Dokonalý koláč do vedra

reklama

Související témata: jahody , bábovka , bílková bábovka , bábovka s polevou , jahodová poleva , recepty z jahod , sladké pečení

reklama

Přečtěte si také

reklama