Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Čokoládové brownies se šlehačkou

Vydáno: 01.09.2016, Anna Kopečková
Čokoládové brownies se šlehačkou
Čokoládové brownies se šlehačkou Autor: milkparade.eu
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Hutný moučník potěší každého milovníka dobré čokolády i sladkostí. Tento je ještě vylepšený o křupavé ořechy a mandle.

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat:

  • 200 g másla
  • 300 g hořké čokolády (nejlépe 60-70% kakaa)
  • 5 vajec velikosti XL (360 g)
  • 200 g cukru krupice
  • 200 ml šlehačky (30% tuku)
  • 150 g kešu ořechů, mandlí apod.

Na podávání:

  • čerstvě ušlehanou smetanu

 

Postup:

1. Čokoládu, smetanu a máslo dáme do mísy a nad vodní lázní rozpustíme a vymícháme dohladka.

2. Ve druhé míse lehce našleháme vejce s cukrem, spojíme s rozpuštěnou čokoládou s máslem a „vymixujeme“ ponorným mixérem dohladka.

3. Těsto nalijeme na plech o velikosti asi 30x25 cm, který jsme vyložili pečícím papírem, posypeme ořechy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 20 minut, dokud se na povrchu nevytvoří krusta.

4. Upečené brownies necháme vychladnout ve formě a pak ztuhnout v lednici. Před podáváním je necháme asi 20 minut v pokojové teplotě, nakrájíme na řezy a podáváme s čerstvě ušlehanou smetanou.

Článek je zařazen v: čokoládový koláč, bílé plus, brownies, koláč se šlehačkou, dort se šlehačkou
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama