Čokoládové brownies se šlehačkou
Čokoládové brownies se šlehačkou
Hutný moučník potěší každého milovníka dobré čokolády i sladkostí. Tento je ještě vylepšený o křupavé ořechy a mandle.
Co budete potřebovat:
- 200 g másla
- 300 g hořké čokolády (nejlépe 60-70% kakaa)
- 5 vajec velikosti XL (360 g)
- 200 g cukru krupice
- 200 ml šlehačky (30% tuku)
- 150 g kešu ořechů, mandlí apod.
Na podávání:
- čerstvě ušlehanou smetanu
Postup:
1. Čokoládu, smetanu a máslo dáme do mísy a nad vodní lázní rozpustíme a vymícháme dohladka.
2. Ve druhé míse lehce našleháme vejce s cukrem, spojíme s rozpuštěnou čokoládou s máslem a „vymixujeme“ ponorným mixérem dohladka.
3. Těsto nalijeme na plech o velikosti asi 30x25 cm, který jsme vyložili pečícím papírem, posypeme ořechy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 20 minut, dokud se na povrchu nevytvoří krusta.
4. Upečené brownies necháme vychladnout ve formě a pak ztuhnout v lednici. Před podáváním je necháme asi 20 minut v pokojové teplotě, nakrájíme na řezy a podáváme s čerstvě ušlehanou smetanou.