Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Čokoládoví motýlci: Sladké tvoření, které vás bude bavit

Vydáno: 02.02.2015, Anna Kopečková
Motýlci vypadají krásně třeba na muffinech

Zkusili jste někdy malovat čokoládou? Je to zábava a navíc se dají vytvořit úžasné ozdoby. My si v dnešním díle si ukážeme, jak se dají jednoduše vyrobit čokoládoví motýlci, kterými si pak můžete ozdobit dort, sladkou roládu nebo třeba muffiny.

Opět vám celý postup ukáže Míša, kterou už znáte z předchozích dílů. Není to žádná profesionální cukrářka, ale maminka dvou dětí, kterou prostě jen baví sladce tvořit a hlavně koukat, jak jsou z toho pak ostatní nadšení.

Co budete na motýlky potřebovat:

1 Foto:

Připravte si tmavou a bílou čokoládu nebo čokoládovou polevu. Ta je na výrobu čokoládových ozdob vhodnější, protože lépe tuhne a nemá v teple tendenci se rozehřívat. Dále si připravte nějakou šablonku motýla (spoustu jich najdete na internetu, stačí si je vytisknout), zdobicí sáček (postačí i igelitový sáček, kterému po naplnění čokoládou ustřihnete malý růžek), pečicí papír, a pokud chcete mít motýlky i trochu barevné, tak i potravinářskou barvu.

2 Foto:

Čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu a nalijte ji do zdobicího sáčku. Pečicí papír položte na šablonu a zafixujte ho třeba kouskem izolepy. Držte sáček kousek nad pečicím papírem a nakreslete motýlka podle šablony. Ozdobu pak nechte řádně zatuhnout.

3 Foto:

Vyzkoušejte si i další způsob výroby motýlka. První krok je stejný jako v předešlém případě – vytvořte tmavou čokoládou obrysy motýla.

4 Foto:

Ty potom vyplňte třeba obarvenou bílou čokoládou. V tomto případě je nutné pracovat rychle, aby čokoláda neztuhla.

5 Foto:

Vezměte si párátko a s jeho pomocí vytvořte na křídlech vzory. Špičku párátka položte do tmavé části a roztáhněte ji do světlé části. Pak nechte vytvořená křídla zatuhnout.

6 Foto:

Mezitím si z kousku kartonu vytvořte držák, ve kterém  motýlka zkompletujete. Nejdříve do něj položte kousek pečicího papíru.

7 Foto:

Do připraveného držáku vložte obě ztuhlá křídla a spojte je čokoládou – vytvořte tělíčko motýla. A nezapomeňte ani na tykadla. Opět nechte pořádně zatuhnout. Křídla samozřejmě můžete zkompletovat i na rovné podložce, ale díky držáku bude motýl hezky plastický.

Pokud si chcete trochu zjednodušit práci, můžete celého motýla včetně tělíčka namalovat na kus papíru na pečení, který vložíte do rozevřené knihy a motýla i s knihou necháte dobře ztuhnout v chladu:

rebloggy Foto:

Je čas připravit si dort nebo třeba muffiny, na které motýlky dáte.

8 Foto:

Do muffinů můžete pomocí malého vykrajovacího kolečka vytvořit otvor, který naplňte krémem. Tím také muffiny nazdobte.

9 Foto:

Pak na muffiny opatrně naaranžujte ztuhlé motýlky.

10 Foto:

A je hotovo:)

Krásně vypadá i dort s motýlky:

bergmannsonlombard Foto:

Na výrobu motýlků můžete použít i speciální barevnou "čokoládu". Není to vlastně čokoláda, ale chutná stejně a pracuje se s ní velmi podobně. Seženete ji v nejrůznějších barvách pod názvem Candy Melts v obchodech s cukrářskými potřebami (třeba TADY).

Podívejte se, jací motýlci se pak dají namalovat:

1798734_10152277783151964_4864573017401441823_n Foto:

A ještě vám ukážeme jednu techniku, která je nesmírně jednoduchá a výsledek opravdu efektní:

Čokoládoví motýlci

 

 

Dobrou chuť!

Vaše Míša

 

Michaela Budková Foto: 4Budky

Seznamte se s Míšou: Jmenuji se Michaela, je mi 36 let, mám dvě malé děti a jsem inženýrka elektro. Miluji rozzářené dětské oči a dorty – ideální kombinace. Mám ráda technické a kreativní věci. Mnozí si myslí, že jsou to dvě naprosto neslučitelné a odlišné záležitosti. Já sama však cítím, že kreativita a technika se vzájemně doplňují. Nejsem excelentní kuchařka a nebaví mě každodenní vaření. V tomto směru není kuchyně mým velkým přítelem. Jinak je to ale v případě pečení sladkostí. První dort jsem upekla někdy před deseti lety. Od té doby se pečení a hlavně tvorba ozdob na dorty staly spolu s fotografováním mým velkým koněm a způsobem, jak se odreagovat a vyčistit si hlavu. Jestli chcete, podívejte se SEM.

Sladký dort si můžete klidně srolovat

Rolovaný dort aneb sladká roláda trochu jinak

Šachovnicový dort vypadá efektně a přitom je hrozně jednoduchý

Zahrajte si s námi a upečte si sladké šachy

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama