Dietní letní dobrota: Šampaňské želé s červeným rybízem
Ideální dezert na letní párty nebo piknik!
Hledáte ideální letní dezert? Právě jste ho našli! Šampaňské želé v sobě spojuje sladkost dezertů, příjemnou chuť a vůni alkoholu a šťavnatost ovoce. Navíc krásně vypadá a můžete do něj na pár dní "zakonzervovat" kromě rybízu i jiné letní ovoce (jahody, maliny, borůvky...). A taky je to výborný zaháněč chutí na sladké, pokud si hlídáte křivky do plavek. Takže si ho rovnou připravte víc a kdykoli na něj dostanete chuť, sáhněte si pro něj do ledničky. Asi nemusíme připomínat, že byste pak neměli sedat za volant.
Šampaňské želé s červeným rybízem
Co budete potřebovat na 6 porcí:
• 500 ml šumivého vína
• 1/4 hrnku krupicového cukru
• 1 sáček práškové želatiny
• 6 střapců červeného rybízu
1. Polovinu vína svařte s cukrem. Sejměte z plamene a nechte prochladnout. V misce promíchejte zbylé víno se želatinou podle návodu na obalu a nechte stát, až želatina zvláční, asi 2 až 3 minuty. Pak promíchejte s oslazeným vínem, až se želatina rozpustí.
2. Směs rozlijte do 6 oválných formiček (zapékacích misek) a každou silně poklepejte o pracovní plochu, abyste ze želé vypudili bublinky vzduchu. Doprostřed vložte střapec rybízu a dejte do ledničky ztuhnout, asi na 1 až 1 a 1/2 hodiny.
3. Až budete chtít želé podávat, namočte dna formiček na 10 vteřin do horké vody a želé pak snadno vyklopíte na talířky.
Máte rádi léto a všechny ty dobroty, které s ním souvisí? Pak by vám nemělo ujít nové číslo časopisu Prima FRESH, které vychází už zítra, 8. června. Opět se můžete těšit na pořádnou porci receptů, tentokrát ryze letních. Čekají vás nové nápady na grilování, zavařování, nakládání a spousta inspirace na to, jak si užít léto s něčím dobrým na talíři.