Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

Jen tak zlehka: Recepty, po kterých rozhodně nepřiberete

Je známá věc, že ani při dietě není dobré hladovět. A jestli třeba právě hubnete do plavek a nevíte, co dobrého si připravit k jídlu, máme pro vás pár tipů.
Vydáno: 28.05.2020, Anna Kopečková
Jen tak zlehka: Recepty, po kterých rozhodně nepřiberete
Autor: Yummy Image Jen tak zlehka: Recepty, po kterých rozhodně nepřiberete

 

Proč se trápit hlady, když si můžete skvěle pochutnat? Nejen na salátech a jídlech plných zeleniny, ale i na sladkém. Jestli jste dosud snili o dezertu, který si můžete dopřávat bez výčitek svědomí, my ho pro vás máme!

K snídani si dejte třeba ovesné vločky. Po ránu je to to nejlepší, co můžete svému tělu dopřát. Nevěříte? Přečtěte si o tom v článku.

A pak už stačí jen vařit podle následujících receptů.

K obědu:

Krůtí nudličky s mangem

109_kruti nudlicky  s mangem_006ok Foto:

Co budete potřebovat:

• 1 střední oloupanou mrkev

• 400 g krůtích prsou

• 2 stonky řapíkatého celeru

• 2 lžíce olivového oleje

• sůl

• 1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru

• 120 g dužiny manga

• 60 g naklíčené čočky

• 1 lžíci medu

• 1 lžíci bílého balzamikového octa

 

1. Mrkev nakrájejte na jemné plátky, krůtí maso na širší nudle a stonky celeru na jemné delší nudle.

2. V hlubší pánvi zahřejte olej a zprudka na něm opečte celer s mrkví. Snižte teplotu, zeleninu ještě krátce orestujte a přendejte do mísy. Do pánve vložte maso, zprudka ho opečte, osolte, přidejte zázvor a restujte asi 2 minuty. Pak přidejte mrkev s celerem, mango nakrájené na plátky, naklíčenou čočku a med s octem, promíchejte a krátce prohřejte. Podávejte samotné nebo s rýží.

 

K večeři:

Plněné lilky s ratatouille a kozím sýrem

068_plnene lilky_s ratatouille_022 Foto:

Co budete potřebovat:

• 4 malé a 1 větší lilek

• 0,6 dl olivového oleje

• sůl

• 4 rajčata

• 3 stroužky česneku

• 1 střední cuketu

• 2 papriky (červenou a žlutou)

• 0,6 dl olivového oleje

• 2 snítky tymiánu + trochu na ozdobení

• 80 g přírodního kozího sýru

 

1. Menší lilky opláchněte, rozkrojte podélně na poloviny, potřete částí oleje, osolte a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Rajčata spařte ve vařící vodě a oloupejte. Česnek nakrájejte na jemné plátky a větší lilek s ostatní zeleninou na kostky.

2. V hrnci zahřejte zbylý olej, zprudka na něm opečte lilek a přeložte ho na talíř. Do hrnce nasypte papriku, opečte ji, přidejte cuketu, rajčata, česnek a lístky tymiánu, osolte, promíchejte a poduste asi 5 minut bez pokličky.

3. Upečené lilkové půlky nechte lehce zchladnout, pak z nich lžící vydlabejte asi 2/3 dužiny a nakrájejte ji najemno. Přidejte k ní opečenou zeleninu, promíchejte a směs naplňte do půlek lilků. Posypte je rozdrobeným sýrem a vše zapečte v troubě pod grilem. Horké lilky ozdobte snítkami tymiánu a ihned podávejte.

 

Na večírek nebo k svačině:

Kostky s cuketou a rukolou

030_kostky_s_cuketou a rukolou_028a Foto:

Co budete potřebovat:

• 500 g oloupaných syrových brambor

• 1 cuketu

• 100 g rukoly

• 3 vejce

• 1,5 dl zakysané smetany

• 100 g kozího sýru

• sůl a čerstvě mletý pepř

 

1. Brambory nakrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, oprané a překrájené listy rukoly a rozšlehaná vejce se smetanou a kozím sýrem. Směs dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

2. Zapékací mísu vyložte papírem na pečení, naplňte ji bramborovou směsí a navlhčenou rukou ji na povrchu lehce umačkejte. Vše vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte asi 35–45 minut (podle toho, jak je vrstva brambor silná). Upečené brambory nechte vychladnout, pak je nakrájejte ostrým nožem na kostky, upravte je na mísu a do každé kostky zapíchněte párátko.

 

Když vás honí mlsná:

Želé s citrusy pro štíhlé holky (i kluky)

053_zele s citrusy_037 Foto:

Co budete potřebovat:

• 20 g želatiny v plátcích

• 2 grepy (nejlépe růžový a světlý)

• 2 mandarinky nebo 1 větší pomeranč

• 2 lžíce cukru

 

1. Želatinu namočte do dostatečného množství studené vody a nechte asi 10 minut bobtnat.

2. Z obou grepů a mandarinek nebo pomeranče okrájejte tenkým ostrým nožem kůru tak, abyste odstranili i bílou vnitřní kůru a blanky. Pak z každého plodu nad mísou vykrojte po obvodu jednotlivé dílky bez blanek, odkapávající šťávu zachyťte do mísy a smíchejte ji s 1 dl vody a cukrem.

3. Nabobtnalou želatinu vymačkejte, dejte do vhodné misky, opatrně zahřejte v mikrovlnné troubě, až se rozpustí (jen několik vteřin) a vmíchejte ji do oslazené citrusové šťávy. Vhodnou formu (nejlépe kovovou nebo jinou, ale vyloženou mikrotenovou fólií) naplňte částí dílků citrusů a zalijte je částí šťávy. Přidejte další část dílků citrusů a šťávy a takto pokračujte, dokud formu nenaplníte. Uložte ji do chladničky a želé nechte přes noc ztuhnout.

4. Před podáváním formu na chvilku ponořte do teplé vody a jakmile se želé uvolní, vykopte ho na mísu a nakrájejte.

 

Foto: Yummy Image

Mohlo by vám taky chutnat:

 

Je libo salátek?

Saláty k večeři: Jsou svěží, zdravé a nebudete mít po nich hlad

Smoothie: Nápoj, který vám pomůže zdravě zhubnout

Víte, jak se dá zhubnout a zároveň získat dostatek energie? Řešením je smoothie. Tenhle nápoj z čerstvé zeleniny a ovoce získává stále víc na oblibě a seženete ho relativně snadno už hotový. Není ale nad domácí přípravu, když víte, co všechno jste do něj dali. Pokud jsou to samé zdravé přísady, pak je smoothie opravdu ryze přírodním zdrojem zdravé energie, je nabušené vitamíny a dokáže podpořit vaši imunitu. Udělejte si ho třeba místo snídaně nebo k svačině. Při jeho přípravě neplatí žádná striktní pravidla. Stačí se řídit vlastní chutí a fantazií. Máme pro vás pár tipů. Umixujte si to, na co máte chuť.

Zelený spalovač tuků

Zelený spalovač tuků

Co budete potřebovat:

• 3 růžičky brokolice

• 2 růžičky květáku

• 2 plátky čerstvého ananasu

• zelený čaj na dolití

Brokolici, květák a ananas nakrájejte na kousky, přilijte sklenku zeleného čaje a vše rozmixujte. Nápoj podle potřeby zřeďte ještě trochou zeleného čaje a ihned podávejte.

 

Proč ho pít:

Jednak je sestavený tak, aby nastartoval spalování tuků, a jednak je nabušený antioxidanty. Místo ananasu můžete pro změnu vyzkoušet zelené jablko nebo třeba přidat limetku.

 

Článek je zařazen v: dieta, zelenina, hubnutí do plavek, dietní recepty, dezerty, moučníky