Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Domácí želé bonbony: Sladká dobrota na prázdniny

Ať chcete nebo ne, děti mlsat prostě potřebují. Tak proč jim to mlsání neudělat trochu zdravější?
Vydáno: 03.07.2016
Chutnají dětem i dospělým!
Chutnají dětem i dospělým! Autor: Marek Bartoš
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Spousta skvělých receptů vznikla proto, že byl někdo mlsný. A třeba ani nebyl vášnivý kuchař. Tak jako Denisa Bartošová, autorka skvělé knihy s názvem Láskominy, která o sobě tvrdí, že je jen obyčejná ženská, která je jen mlsná jako koza a vaření bere jako další příležitost pro kreativní řádění.

Želé bonbonky pro děti si pro svou knihu vysni­la — a vše fungovalo parádně až do té fáze, kdy je začala obalovat v cukru. Běžná želatina, ať už v prášku nebo plátková, sice se sirupem parádně ztuhla, ale v kombinaci s cukrem začaly bonbony jednoduše mizet — cukr je prostě rozpouštěl. Jasně, to by byla vlastně pro děti ta nejzdravější varianta, žádné želé bonbony, ale stejně je asi lepší mlsat a jednoduše vědět, co v bonbonech je, ne? Děti mlsat prostě potřebují! Nakonec Denise kamarádka poradila, ať zkusí místo želatiny agar. A hurá, povedlo se!

Zkuste to i vy. Děti budou nadšené! Využijte své domácí ovocné sirupy, nebo kupte v prodejnách se zdravou výživou ty opravdu kvalitní, ať to stojí za to.

 

Chutnají i dospělým! Foto:

Domácí želé bonbonky

Co budete potřebovat (asi na 150 bonbonků):

• 200 ml ovocného sirupu

• 100 ml vody

• 5 g agaru

• cukr na obalení bonbonků

• plastovou svačinovou krabičku o rozměrech 22 x 14 cm jako formu

 

1. Sirup smíchejte s vodou, přisypte agar a promíchejte. Směs přiveďte k varu, nechte chvilku probublat a nalijte do formy – ideální je plastová krabička na svačinu, protože její stěny jsou z měkkého plastu a želé se tak dá krásně uvolnit.

2. Směs nechte chvilku chladnout v kuchyni a pak uložte do lednice. Do hodiny je želé tuhé a roztažením stěn krabičky ho krásně uvolníte. Vyklopte na pečicí papír a nakrájejte na kostičky. Můžete použít i malé formičky, bude to hezčí, ale zůstane vám hodně zbytků.

3. Hotové bonbony obalte v cukru a nechte na vzduchu asi 2 hodiny proschnout.

TIP: Agar je želírovací přípravek rostlinného původu vyrobený z mořských řas. Po ztuhnutí je mnohem pevnější než želatina a potřebujete ho i méně. Seženete ho třeba v prodejnách zdravé výživy.

 

 

obalka_laskominy_velka Foto:

Recepty jsme pro vás vybrali z velmi úspěšné knihy Láskominy Denisy Bartošové – Jedlé i kreativní dárky a skvělé recepty na celý rok.

Denisa Bartošová je pověstnásvou kreativitou a nenechavýma rukama a její už druhá kniha by neměla chybět nikomu, komu není líno vdechnout dobrým nápadům život. Denisa vám pomocí podrobných postupů pomůže vytvořit věci, na které byste si sami možná netroufli, a to za pár chvil i za pár kaček! Nechte promluvit své tvořivé já a darujte blízkým nebo sami sobě ručně vyrobené láskominy!

Kniha Láskominy dokonce koncem května na soutěži kuchařských knih v čínském Yantai získala prvenství v kategorii „Nejzábavnější kniha roku“. Světové prvenství si Denisa Bartošová přivezla z Číny již jednou, v roce 2014, a to v kategorii „Design“ za svou první knihu Láska prochází kuchyní – uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek.

Knihu Láskominy vydalo nakladatelství Smart Press, mojelaskominy.cz

Mohlo by vám taky chutnat:

Článek

Nanuky do vedra Foto:

Domácí nanuky do vedra: Tyhle určitě neznáte!

Vyrobte si vlastní zmrzlinu, jakou jste ještě nikde neochutnali.

 

Překvapivá a zdravá kombinace

Chcete opravdu zdravou domácí zmrzlinu? Zkuste tuhle!

Melounová pizza

Melounová pizza: Nízkokalorická, bez pečení a skoro bez práce

S jahodami nebo s lososem?

Nápady z palačinek: Nasladko i naslano

 

Nemáte chuť?

Super dezert na víkend: Jahodové tartaletky

Článek je zařazen v: Denisa Bartošová, želé bonbony, domácí bonbony, domácí želé, zdravé sladkosti zdravé bonbony
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama