Kořeněná treska na másle s omáčkou z mascarpone
Kořeněná treska na másle s omáčkou z mascarpone
Jednoduché a lehké jídlo, které vám provoní celý byt. I sousedi se budou olizovat!
Co budete potřebovat (na 2 porce):
Na rybu:
- 2 x 200 g filé z tresky (nebo jiné ryby)
- 1/2 lžičky celého pepře
- 1/2 lžičky koriandrových semínek
- 1/2 lžičky fenyklových semínek
- sůl
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 1 lžíci nasekané petrželové natě
- 1 lžíci nasekaných kaparů
- oříšek másla
Na omáčku:
- 2 lžíce bílého vína
- 3 lžíce mascarpone
Postup:
1. Pepř, koriandr a fenykl roztlučeme v hmoždíři nahrubo a spolu se solí a olejem touto směsí potřeme porce ryby.
2. Petrželovou nať a kapary nasekáme najemno a smícháme s máslem a hořčicí.
3. Rozehřejeme pánev a rybu na ní zprudka z obou stran opečeme. K opečené rybě přidáme na pánev směs másla, kapar a bylinky, prohřejeme a potřeme jí rybu.
4. Rybu vyndáme na talíř, výpek na pánvi zastříkneme vínem, necháme ho odpařit a vmícháme mascarpone. Vzniklou omáčku prohřejeme a nalijeme na rybu.
5. Podáváme s restovaným listovým špenátem.