Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Oslaďte si MDŽ: Bratislavské rohlíčky s ořechovou náplní vás nadchnou!

Stačí se jednou zakousnout a zamilujete se.
Vydáno: 08.03.2017
rohlíčky s ořechovou nádivkou
rohlíčky s ořechovou nádivkou Autor: Johana Pošová
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Rohlíčky z kynutého těsta patří k našemu pekařskému repertoáru, stejně jako k francouzskému croissanty. Varianta připisovaná slovenskému hlavnímu městu je svátečně plná senzační oříškové nádivky – doslova mistrovský kousek, který si ale klidně můžete vychutnávat, i když žádný svátek neslavíte. 

 

Co budete potřebovat (na 10–12 porcí):

rohlicky Foto:

 

Na těsto:

  • 30 g droždí
  • 300 ml mléka
  • 200 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 žloutky + 2 vejce
  • 500 g hladké mouky + na pomoučení válu
  • špetku soli

Na nádivku:

  • 140 g mletých vlašských ořechů
  • 6 lžic smetany nebo mléka
  • 60 g piškotových drobků
  • 40 g medu
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr podle chuti

Kromě toho:

  • žloutek na potření
  • tuk na vymazání plechu
  • moučkový cukr na posypání

 

1. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme stát na teplém místě. Změklé máslo s cukrem umícháme do pěny, přidáme žloutky, vejce a mícháme ještě asi čtvrt hodiny. Pak zapracujeme mouku se solí, přidáme mléko s droždím a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.

2. V misce promícháme všechny přísady na nádivku.

3. Vykynuté těsto přeneseme na pomoučený vál, rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na plát. Nakrájíme ho na čtverce, na každý dáme trochu nádivky a stočíme od jednoho cípu směrem k protilehlému a vytvarujeme do rohlíku. Naplněné rohlíčky přeneseme na vymazaný plech, necháme nakynout, pak je potřeme rozšlehaným žloutkem, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.

4. Před podáváním rohlíčky pocukrujeme.

 

Pečete, vaříte a jíte rádi? Pak by vám nemělo uniknout nové vydání časopisu Prima FRESH,  věnované, jak jinak, jaru a svátkům jara – Velikonocům. Najdete v něm 70 receptů na sladké i slané speciality, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Mohlo by vám taky chutnat:

Originál vypadá úžasně

Vyzkoušeli jsme sladký hit internetu: Hedvábný cheesecake jen ze tří surovin!

Jsou krásné a jedlé!

Rychlý dezert na víkend: Voňavé a jednoduché jablečné růžičky

S jahodami nebo s lososem?

Nápady z palačinek: Nasladko i naslano

Zebra venku, zebra i uvnitř

Sladká zebra: S tímhle dortem budete za hvězdu

Článek je zařazen v: Velikonoce, moučník, pečivo, fresh, rohlíčky, kynuté těsto, ořechové rohlíčky, ořechová náplň, nádivka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama