31. ledna 2017 10:00
Martina ČerňanskáTataráček z červené čočky nejen pro vegetariány
Ať už jste vegetarián nebo jednosuše máte jen chuť na něco dobrého, ale bezmasého, rozhodně vyzkoušejte tento nový recept od Miriam z foodblogu snedeno.cz. Stojí to totiž za to!
Na 5 porcí budeme potřebovat:
300 g červené čočky100 g mrkve1 dl bílého vínacca 3 dl vody1 lahůdková cibulka nebo šalotka1 stroužek česneku2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice2 vrchovaté lžíce kečupu3 lžíce worchestrusůl, čerstvě mletý pepř, kmínpálivá kari pasta cca 1 plná lžičkapažitkaolivový olejchlebacelozrnný toustový chléb
Postup:
Čočku několikrát propláchneme vlažnou vodou a necháme důkladně okapat na cedníku. Mrkev oloupeme a nahrubo postrouháme. Do větší pánve nalijeme olej, vsypeme mrkev, kmín a čočku, přidáme kari pastu a restujeme. Když už čočka začíná chytat barvu, zalijeme vínem a necháme vydusit. Následně podléváme postupně horkou vodou, aby neplavala, ale ani se nepřipalovala a pod pokličkou vždy vydusíme dosucha. Když je čočka měkká, stáhneme z ohně, přidáme hořčici, kečup a worchester, přidáme drobně posekanou cibulku, pažitku, osolíme a opepříme. Směs promícháme, přilijeme ještě trochu oleje, aby nebyla suchá (chcete-li, můžete přidat žloutek).
Na troše oleji opečeme toustový chléb a na něj navrstvíme čočkový tataráček. Ozdobíme zeleninou.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?
"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.
Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)
Podívejte se také na: