Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Tataráček z červené čočky nejen pro vegetariány

Ať už jste vegetarián nebo jednosuše máte jen chuť na něco dobrého, ale bezmasého, rozhodně vyzkoušejte tento nový recept od Miriam z foodblogu snedeno.cz. Stojí to totiž za to!
Vydáno: 31.01.2017, Martina Hrušková
Tataráček z červené čočky
Tataráček z červené čočky Autor: snedeno.cz/ Jirka Svoboda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Na 5 porcí budeme potřebovat:

300 g červené čočky
100 g mrkve
1 dl bílého vína
cca 3 dl vody
1 lahůdková cibulka nebo šalotka
1 stroužek česneku
2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
2 vrchovaté lžíce kečupu
3 lžíce worchestru
sůl, čerstvě mletý pepř, kmín
pálivá kari pasta cca 1 plná lžička
pažitka
olivový olej
chleba
celozrnný toustový chléb

Postup:

Čočku několikrát propláchneme vlažnou vodou a necháme důkladně okapat na cedníku. Mrkev oloupeme a nahrubo postrouháme. Do větší pánve nalijeme olej, vsypeme mrkev, kmín a čočku, přidáme kari pastu a restujeme. Když už čočka začíná chytat barvu, zalijeme vínem a necháme vydusit. Následně podléváme postupně horkou vodou, aby neplavala, ale ani se nepřipalovala a pod pokličkou vždy vydusíme dosucha. Když je čočka měkká, stáhneme z ohně, přidáme hořčici, kečup a worchester, přidáme drobně posekanou cibulku, pažitku, osolíme a opepříme. Směs promícháme, přilijeme ještě trochu oleje, aby nebyla suchá (chcete-li, můžete přidat žloutek).

Na troše oleji opečeme toustový chléb a na něj navrstvíme čočkový tataráček. Ozdobíme zeleninou.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Domácí arašídové máslo

Lahodné domácí arašídové máslo

Laho


Houbová sekaná

Vegetariánská houbová sekaná s kešu oříšky

Článek je zařazen v: recept, recepty, tatarák, předkrm, červená čočka, tataráček, bílé víno
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama