Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Valentýnský dezert, kterým ohromíte: Kokosová panna cotta s grepovým želé

Připravte klasický italský dezert v neobvyklé kombinaci, která vaši drahou polovičku určitě ohromí.
Vydáno: 13.02.2018, Anna Kopečková
Kokosová panna cotta 1

Panna cotta patří do kategorie dezertů: minimum práce, spousta radosti. Dá se připravit v mnoha různých variantách, je lehká, rafinovaná a výhodou je, že si ji můžete připravit klidně den předem. Zkrátka ideální dezert k svátku všech zamilovaných. My pro vás máme variantu, která se navíc obejde i bez klasické smetany a samozřejmě neobsahuje žádný lepek. A spojení kokosu a grapefruitu vás i vaši drahou polovičku jistě mile překvapí.

Na přípravu použijte určitě skleničky z čirého skla, aby vynikla i krásná barevná kombinace.

Kokosová panna cotta s grapefruitovým želé

Kokosová panna cotta s grepovým želé Foto:

Co budete potřebovat:

  • 1 plechovku kokosového mléka (400 g)
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 2 lžíce vody
  • 1,5 lžičky práškové želatiny
  • mátové lístky na ozdobení

Na želé:

  • 1/2 hrnku čerstvé grapefruitové šťávy (125 ml)
  • 3/4 lžičky práškové želatiny
  • 1 lžíci cukru
  • 1/2 grapefruitu

Postup:

1. Do misky nalijte 2 lžíce vody, přidejte želatinu, promíchejte a nechte stát asi 5 minut, aby želatina nabobtnala.

2. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem z něj vyškrábejte semínka. Dejte je i s rozkrojeným luskem do kastrůlku, přidejte kokosové mléko (plechovku před otevřením dobře protřepejte) a cukr a přiveďte téměř k varu. Odstavte z ohně, přidejte želatinu s vodou a míchejte, dokud se želatina nerozpustí.

3. Vyjměnte vanilkový lusk a krém rozdělte do čtyř skleniček. Po vychladnutí je dejte do lednice a krém nechte nejméně 3 hodiny ztuhnout.

4. Mezitím připravte grepové želé. Do misky dejte 2 lžíce grepového džusu, přimíchejte želatinu a nechte stát 5 minut, až želatina nabobtná.

5. V kastrůlku zahřejte téměř k varu zbylý grepový džus a lžíci cukru, až se cukr rozpustí. Odstavte z ohně, vmíchejte želatinu s džusem a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí.

6. Grapefruit rozdělte na dílky a odstraňte z nich blanky. Do každé skleničky se ztuhlým krémem dejte dva až tři dílky grapefruitu, zalijte je teplým želé tak, aby dílky nebyly zcela ponořené, vraťte zpět do lednice a nechte chladit nejméně hodinu, dokud želé neztuhne.

7. Podávejte chlazené, ozdobené lístky čerstvé máty.

-ak-

Mohlo by vám taky chutnat:

Tomuhle neodoláte!

Dopnete rifle? Dejte si trifle!

Namalujte si svůj originální moučník

Romantické pečení: Malované rolády


Reklama
Článek je zařazen v: Valentýn, dezert, želatina, kokos, panna cotta, grapefruit, bez pečení, želé
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama