Roman plivne hostům do polévky a servíruje pečeného Poláka. Jarce vadí zápach
Plivanec - Prostřeno! S29 (117)
Úterní speciál soutěže amatérských kuchařů se odehraje u Romana Řeháka. Výtvarníka dobře známe jako vtipálka a nebude tomu jinak ani v jeho večer. Zahraje si na plivníka, donutí hosty kreslit a přemluví Jarku sníst něco, co je jí odporné.
Komentář k úternímu speciálu s Janou Bouškovou a Václavem Vydrou výjimečně namluví Lukáš Pavlásek. A jelikož se s hostitelem Romanem zná, rozhodně ho nebude šetřit. Devětapadesátiletý výtvarník se nepovažuje za velkého kuchaře, pár jídel ale v repertoáru má. Menu pojal vtipně a marně si budou soupeři lámat hlavu, co je to pečený Polák, Ji-čínská polévka nebo předkrm zvaný Koko. Roman si totiž nechal zadní vrátka, aby mohl v kuchyni improvizovat. Marně pak budou hosté tipovat, proč dostali krevety a ne drůbež.
Speciál Prostřeno! s Janou Bouškovou a Václavem Vydrou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jana Boušková a Václav Vydra Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tapas Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tapas podle Václava Vydry Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Insalata mista Václava Vydry Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bifteky s brambůrkem na grilu a dva dipy Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dipy k hlavnímu chodu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jahody se šlehačkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Václav Vydra ve speciálu Prostřeno! Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Koko Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ji-čínská polévka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pečený Polák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Zmrzlinka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roman Řehák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
avokádo – sezam – granátové jablko Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
cibule – víno - tymián Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
gruyére – macaroni – muškátový oříšek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
karamel – jablko - tvaroh Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tereza Zedníčková Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bambino Caliente Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Peruánské ceviche seňora Wonga Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tacos Birria de res con queso kopia Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Panna Cotta s ovocem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Consomé Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Miroslav Pecho Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bída Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kachní vývar Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hlohovecký salát a spousta řízků Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Moravské koláče Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jaroslava Kučerová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roman nic neodflákne a udělá pravou čínskou polévku. Před vařením má takový trik. Víte, jak poznáte, že je hrnec dostatečně rozpálený? Plivnete do něj. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, Roman chvíli váhá a pak svoji metodu ukáže v praxi. „Bude dobrá ta polívka. Ta byla jedovatá ta slina,“ usmívá se hostitel. Ještěže tohle uvidí soupeři až po natáčení. Kdo ví, jestli by vůbec ochutnali.
Podívejte se na video, ve kterém Václav Vydra vypráví další vtip:
Z tajemného pokrmu se vyklube nenáviděná ryba
Roman hosty usadí venku. Bohužel soutěžícím nepřeje počasí. Na Jarku chvílemi prší, ale prý není z cukru a přežije to. Krevety budou hostům chutnat, stejně tak čínská polévka. Tereza se velmi diví, že nemá co dělat s Jičínem. Pro všechny bude překvapením hlavní chod. Z pečeného Poláka se vyklube ryba z norského moře. Podává se přírodní, s bramborami. Jaruška se svěří, že ryby nejí. Vadí jí zápach rybiny a jídla se zprvu štítí. Přesto se rozhodne ochutnat a nakonec sní celou porci.
Jana s Vaškem budou u večeře sedět v čele stolu. Stejně jako v pondělí nebude o zábavu nouze. Vydra bude například vyprávět vtip o koktavém prostatikovi. Roman při zábavě nechá hosty kreslit s tím, že pak z jejich výtvorů udělá koláž. Jak celý večer dopadne a kolik dostane Roman bodů, uvidíte v úterý. Jak se mu dařilo, když byl v Prostřeno! poprvé, si můžete připomenout zde.