Roman plivne hostům do polévky a servíruje pečeného Poláka. Jarce vadí zápach

Plivanec - Prostřeno! S29 (117)

Úterní speciál soutěže amatérských kuchařů se odehraje u Romana Řeháka. Výtvarníka dobře známe jako vtipálka a nebude tomu jinak ani v jeho večer. Zahraje si na plivníka, donutí hosty kreslit a přemluví Jarku sníst něco, co je jí odporné.

Komentář k úternímu speciálu s Janou Bouškovou a Václavem Vydrou výjimečně namluví Lukáš Pavlásek. A jelikož se s hostitelem Romanem zná, rozhodně ho nebude šetřit. Devětapadesátiletý výtvarník se nepovažuje za velkého kuchaře, pár jídel ale v repertoáru má. Menu pojal vtipně a marně si budou soupeři lámat hlavu, co je to pečený Polák, Ji-čínská polévka nebo předkrm zvaný Koko. Roman si totiž nechal zadní vrátka, aby mohl v kuchyni improvizovat. Marně pak budou hosté tipovat, proč dostali krevety a ne drůbež.

Roman nic neodflákne a udělá pravou čínskou polévku. Před vařením má takový trik. Víte, jak poznáte, že je hrnec dostatečně rozpálený? Plivnete do něj. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, Roman chvíli váhá a pak svoji metodu ukáže v praxi. „Bude dobrá ta polívka. Ta byla jedovatá ta slina,“ usmívá se hostitel. Ještěže tohle uvidí soupeři až po natáčení. Kdo ví, jestli by vůbec ochutnali.

Podívejte se na video, ve kterém Václav Vydra vypráví další vtip:

Z tajemného pokrmu se vyklube nenáviděná ryba

Roman hosty usadí venku. Bohužel soutěžícím nepřeje počasí. Na Jarku chvílemi prší, ale prý není z cukru a přežije to. Krevety budou hostům chutnat, stejně tak čínská polévka. Tereza se velmi diví, že nemá co dělat s Jičínem. Pro všechny bude překvapením hlavní chod. Z pečeného Poláka se vyklube ryba z norského moře. Podává se přírodní, s bramborami. Jaruška se svěří, že ryby nejí. Vadí jí zápach rybiny a jídla se zprvu štítí. Přesto se rozhodne ochutnat a nakonec sní celou porci.

Jana s Vaškem budou u večeře sedět v čele stolu. Stejně jako v pondělí nebude o zábavu nouze. Vydra bude například vyprávět vtip o koktavém prostatikovi. Roman při zábavě nechá hosty kreslit s tím, že pak z jejich výtvorů udělá koláž. Jak celý večer dopadne a kolik dostane Roman bodů, uvidíte v úterý. Jak se mu dařilo, když byl v Prostřeno! poprvé, si můžete připomenout zde.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.