Celebrity

21. června 2023 16:25

Eliška Reiglová

Rozdělení povinností u Plekanců: Stříháme si, přiznala Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v Show Jana Krause

Lucie Plekanec Šafářová (36) má za sebou dlouholetou kariéru, kterou ale už před nějakou dobou pověsila na hřebík. Dnes je především dvojnásobnou maminkou a přiznává, že stejně jako dřela ve sportu, dře i doma. Pořádek jí totiž vůbec není cizí. S manželem se o práci poctivě dělí, a dokonce přišli i na způsob, jak si rozdělit takovou práci, která není po chuti ani jednomu.

„V tenise, dokud nepadne poslední míč, se to dá vždycky otočit,“ říká v úvodu ze svých dlouholetých zkušeností jedna z našich nejlepších tenistek a vzpomíná na turbulentní život profesionální sportovkyně Lucie Šafářová, která se musela v jistou dobu přemisťovat po celém světě.

„Stane se třeba, že jste na jednom turnaji do konce a další turnaj začíná v pondělí, takže jen přeletíte. Stalo se mi, že jsme hráli Fed Cup ve Španělsku, musela jsem se přes noc přesunout do Dauhá, a tam jsem hned šla na kurt a hrála,“ popisuje s tím, že pár kafíček člověk pomůže, aby se dal do formy.

Domácí pořádek

Lucie je manželkou neméně slavného hokejisty Tomáše Plekance, o kterém bez zaváhání prohlásí, že je skvělý. A také prozradí, že je velice pořádkumilovný a že doma dělá komínky. „Já jsem pořádná skoro všude kromě auta. Tam mi to nejde,“ přiznává v Show Jana Krause, kterou můžete sledovat ve středu ve 21:35 na FTV Prima.

A také prozradí, že si s manželem stříhají o některé nepříjemné povinnosti, jako například uklidit místo po jídle po ročním synovi nebo uspat děti. Se stříháním má Lucie bohaté zkušenosti, protože se často používá i v tenise. „Já to mám natrénované. Dělalo se to u sítě, než se házelo mincí,“ podotýká.

Ukončení kariéry

Lucie Šafářová se rozhodla ukončit svoji kariéru kvůli vleklým zdravotním potížím. „Věděla jsem, že nejsem schopna držet svoji výkonnost na tom svém nejvyšším levelu. Takže jsem si dala jeden takový rok, kdy jsem se s každým tím turnajem, který mám ráda, tak jako hezky loučila. Vnitřně. Nikomu jsem to neříkala,“ popisuje hráčka, která se dostala na přední příčky světového žebříčku WTA.

Své tenisové dovednosti se nyní snaží předávat manželovi. „Je to pro něj super doplňkový sport.“ Bavilo by ji předávat je i dál, ovšem nyní, když má malé děti, to zatím nepřipadá v úvahu. „Třeba v budoucnu by to bylo hezké,“ myslí si tenistka, která podle svých slov za svoji kariéru zlomila jen tři rakety. „Já jsem byla vycepovaná od tatínka. Nesměla jsem házet raketou.“

Tomáš Plekanec v Show Jana Krause:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.