Celebrity

26. ledna 2024 08:20

Eliška Reiglová

Scénář pohřbu Jany Hlaváčové: Promluví řada kolegů, čestnou stráž bude stát i Havlová

Zemřela Jana Hlaváčová

Přichází den posledního rozloučení s fenomenální herečkou Janou Hlaváčovou (†85). Stejně jako jejímu manželovi Luďkovi Munzarovi (†85) jí smuteční hosté budou moci vzdát hold v Národním divadle, v němž od roku 1965 do roku 1990 byla členkou činohry. Na pohřbu budou vzpomínány i velké úspěchy, kterých během své kariéry dosáhla.

V den, kdy její manžel opustil tento svět, se budou moci příbuzní, přátelé, kolegové a fanoušci rozloučit i s ní. Před pěti lety 26. ledna skonal Luděk Munzar a toto datum je nyní také datem pohřbu Jany Hlaváčové, která po dlouhodobých zdravotních problémech opustila tento svět v sobotu 13. ledna. Jak bude pietní akt probíhat?

„Budova se otevře už ve čtvrt na jedenáct, aby smuteční hosté mohli v klidu položit květiny a poklonit se. Samotný obřad začne v jedenáct hodin. S projevem vystoupí generální ředitel Jan Burian,“ řekl pro deník Blesk mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Kromě Buriana promluví herečtí kolegové Taťjana Medvecká, Emília Vášáryová a Ivan Trojan, zavzpomíná také Petr Kostka.

Čestná stráž

Jana Hlaváčová roku 2006 získala na DAMU profesorský titul a vyučovala herectví na katedře činoherního divadla. Čestnou stráž u rakve tak budou stát mimo jiné i její studenti. Dále pak kolegové František Němec, Jana Boušková či Dagmar Havlová, která se zesnulou herečkou zářila ve filmu Ohnivé ženy a také v několika představeních v Divadle na Vinohradech.

Než v pravé poledne dojde k vynesení rakve ze Zlaté kapličky a jejímu uložení do hrobu, smuteční hosté budou moci sledovat fotografie a videa, na nichž je zachyceno, co Jana Hlaváčová za svou dlouholetou kariéru ve světě filmu a divadla dokázala. Z čestných míst v sále bude tuto vzpomínku sledovat pochopitelně rodina, dcera Barbora Munzarová a vnučka Anna Dvořáková.

Blízcí vzpomínají také na Luďka Munzara, který zemřel před 5 lety:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.