Celebrity

26. ledna 2024 08:20

Eliška Reiglová

Scénář pohřbu Jany Hlaváčové: Promluví řada kolegů, čestnou stráž bude stát i Havlová

Zemřela Jana Hlaváčová

Přichází den posledního rozloučení s fenomenální herečkou Janou Hlaváčovou (†85). Stejně jako jejímu manželovi Luďkovi Munzarovi (†85) jí smuteční hosté budou moci vzdát hold v Národním divadle, v němž od roku 1965 do roku 1990 byla členkou činohry. Na pohřbu budou vzpomínány i velké úspěchy, kterých během své kariéry dosáhla.

V den, kdy její manžel opustil tento svět, se budou moci příbuzní, přátelé, kolegové a fanoušci rozloučit i s ní. Před pěti lety 26. ledna skonal Luděk Munzar a toto datum je nyní také datem pohřbu Jany Hlaváčové, která po dlouhodobých zdravotních problémech opustila tento svět v sobotu 13. ledna. Jak bude pietní akt probíhat?

„Budova se otevře už ve čtvrt na jedenáct, aby smuteční hosté mohli v klidu položit květiny a poklonit se. Samotný obřad začne v jedenáct hodin. S projevem vystoupí generální ředitel Jan Burian,“ řekl pro deník Blesk mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Kromě Buriana promluví herečtí kolegové Taťjana Medvecká, Emília Vášáryová a Ivan Trojan, zavzpomíná také Petr Kostka.

Čestná stráž

Jana Hlaváčová roku 2006 získala na DAMU profesorský titul a vyučovala herectví na katedře činoherního divadla. Čestnou stráž u rakve tak budou stát mimo jiné i její studenti. Dále pak kolegové František Němec, Jana Boušková či Dagmar Havlová, která se zesnulou herečkou zářila ve filmu Ohnivé ženy a také v několika představeních v Divadle na Vinohradech.

Než v pravé poledne dojde k vynesení rakve ze Zlaté kapličky a jejímu uložení do hrobu, smuteční hosté budou moci sledovat fotografie a videa, na nichž je zachyceno, co Jana Hlaváčová za svou dlouholetou kariéru ve světě filmu a divadla dokázala. Z čestných míst v sále bude tuto vzpomínku sledovat pochopitelně rodina, dcera Barbora Munzarová a vnučka Anna Dvořáková.

Blízcí vzpomínají také na Luďka Munzara, který zemřel před 5 lety:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.