Celebrity

17. ledna 2024 15:30

David Laštovka

Jana Hlaváčová zanechala majetek za desítky milionů. Dcera Bára zdědila rodinnou vilu

Zemřela Jana Hlaváčová

Legendární herečka Jana Hlaváčová, která kvůli zdravotním problémům dožívala v ústraní a poslední roky se na veřejnosti neobjevovala, umírala smířená. O tom, kdo bude dědit, rozhodla už dávno, společně se svým manželem, hercem Luďkem Munzarem. Ten zemřel před pěti lety.

Jana Hlaváčová měla z prvního manželství s divadelním hercem Jiřím Michným dceru Terezu. Luděk Munzar z předchozího manželství s loutkoherečkou Naděždou, rozenou Musílkovou, dceru Johanu. Spolu pak měli dceru Barboru, která pokračuje v jejich šlépějích a stala se herečkou. A právě na ni se slavný herecký manželský pár rozhodl přepsat jejich třípatrovou vilu v pražských Modřanech.

Jak vyplývá z katastru nemovitostí, dům za zhruba 60 milionů korun, jí rodiče darovali už před více než dvaceti lety. Jde o logický krok. Bára ve vile s rodiči bydlela celý život a starala se o ně. Když onemocněli, poskytovala jim laskavou péči až do poslední chvíle. Dokonce upozadila svou hereckou kariéru, aby jim mohla být na blízku každý den. Když se stali pohybově nemohoucími, nechala ve vile postavit výtah.

Na smrt byla připravená

Prvorozená dcera Tereza bude mít nárok na podíl z hotovosti, kterou po sobě Jana Hlaváčová zanechala, stejně tak na polovinu tantiém za vytvořená umělecká díla zesnulé herečky. Na konta dědiců přicházejí pravidelně každý rok. Jedná se řádově o sta tisíce korun ročně.

Čtěte také: Smutné stáří Jany Hlaváčové: Kvůli nemoci žila roky v ústraní, bez pomoci se neobešla

Jana Hlaváčová byla na smrt připravená. „Nemůžu už nic, zdraví neslouží a jsem k ničemu. Vždyť já už jenom spím. Už jsem smířená s tím, že to může přijít zítra, každou chvíli,“ povzdechla si smutně v jednom z posledních rozhovorů pro deník Aha!

O posledním rozloučení měla jasno

Národem milovaná herečka z pozemského světa odcházela podobně jako její životná láska, herec Luděk Munzar, s kterým v manželství prožila více než padesát let. Oba se dožili stejného věku, pětaosmdesáti let a zemřeli v lednu, obklopeni svými nejbližšími.

„Jana byla úžasný člověk a báječná herečka. Měl jsem ji moc rád, bude strašně moc chybět. Bohužel to stáří neměla jednoduché, ale měla štěstí, jakou rodinu měla. Vždycky o ní mluvila s velkou láskou a vážila si toho, jak se o ni starají. Nebrala to jako samozřejmost,“ uvedl pro web Prima Ženy herec Jiří Krampol.

Jana Hlaváčová měla jasno i o tom, jak by mělo vypadat její poslední rozloučení, a rodina její přání splnila. Uskuteční se v pátek 26. ledna od 11.00 v Národním divadle v Praze.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.