Celebrity

15. ledna 2024 06:00

David Laštovka

Osudové lásky Jany Hlaváčové. První muž zemřel ve 36 letech, s Munzarem zažila pohádku

Zemřela Jana Hlaváčová

Herečka Jana Hlaváčová, která zemřela ve věku 85 let, v životě prožila dvě velké lásky. Oba byli herci a s každým měla jednu dceru. Kteří muži patřili mezi její osudové?

První velkou láskou Jany Hlaváčové byl o tři roky mladší herec Jiří Michný. V manželství se jim narodila dcera Tereza, rodinné štěstí však příliš dlouho nevydrželo. Michný onemocněl roztroušenou sklerózou, ve 32 letech odešel do invalidního důchodu a o čtyři roky později zemřel. Hlaváčová tak zůstala s dcerou sama.

Se svým druhým mužem, hercem Luďkem Munzarem, se Jana seznámila v divadle. První manželství s loutkoherečkou Naděždou, rozenou Musílkovou, s níž měl dceru Johanu, se mu rozpadlo. Jeho žena i s dcerou emigrovala do Německa a provdala se za spisovatele Ivana Krause, bratra slavnějšího herce a moderátora Jana Krause.

Pokukovali po sobě už v době, kdy byli zadaní

Příběh Jany a Luďka připomíná jednu velkou romantickou pohádku. V manželství spolu prožili 60 let a měli dceru Barboru, která se rovněž stala herečkou. Jak oba vzpomínali, pokukovali po sobě už v době, kdy byli ještě zadaní. „Říkala jsem si, že takového bych chtěla bráchu. Vnímavého, laskavého,“ vzpomínala v televizním dokumentu Osudy hvězd Jana Hlaváčová na chvíli, kdy muže svého života spatřila poprvé. „Když jsem viděl Janu, ty oči a krásné rty, mrzelo mě, že jsem zadaný,“ přiznával v dokumentu Munzar.

Jejich manželství bylo idylické a pro mnohé inspirací. Skvěle se doplňovali, měli podobný humor a pohled na život. Nikdy se mezi nimi nevytratila úcta a respekt k tomu druhému. Velkým vzorem byli právě i pro dceru Barboru.

Čtěte také: Bára Munzarová se s Dvořákem rozvedla po sedmi letech. S Trnavským je spojil osud

„Do života mi dali lásku. To v první řadě. Víru v dobro, obrovskou podporu ve všem, pro co jsem se svobodně rozhodla. Nebojím se být sama sebou, i když se někdy svými názory vymykám většině. Mírumilovné zázemí a pocit bezpečí. Naučili mě, že není potřeba lhát. Ani ze strachu, ani z dobré vůle druhému neublížit. Vštípili mi, že říct se dá vždy všechno, záleží jen na formě a míře empatie. Učili mě to svým obdivuhodným jednáním a tím, jak celý život žili,“ prozradila Barbora Munzarová v rozhovoru pro deník Právo.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.