Celebrity

19. ledna 2024 10:03

David Laštovka

Poslední rozloučení s Hlaváčovou: Čestnou stráž bude držet Bohdalová, nad rakví promluví Kostka

Zemřela Jana Hlaváčová

Legendární herečka Jana Hlaváčová, která zemřela ve věku 85 let, věděla, že se smrt blíží. V jednom z posledních rozhovorů přiznala, že je s ní smířená. Kvůli zdravotním problémům dožívala v ústraní a na veřejnosti se neobjevovala. Jak bude probíhat poslední rozloučení s legendární herečkou? Kdo bude držet čestnou stráž?

Jana Hlaváčová žila v domě se svou dcerou, herečkou Bárou Munzarovou, a jejím manželem, taktéž hercem Martinem Trnavským, kteří se o ni s láskou starali až do poslední chvíle. Bára Munzarová v roce 2019 podle informací redakce webu eXtra.cz prozradila, že musela najmout dvě pečovatelky. „Dlouho jsem hledala, než nám je osud zavál. Jsou to úžasné ženy, mají srdce na pravém místě. Pomáhaly a pomáhají nám nejen s rodiči, ale i s nemocným kocourem nebo zahradou,“ řekla tehdy. Sama Jana Hlaváčová byla ze svého zdravotního stavu zoufalá.

„Nemůžu už nic, zdraví neslouží a jsem k ničemu. Vždyť už jenom spím. Už jsem smířená s tím, že to může přijít zítra, každou chvíli. Tam, kam nutně potřebuju, jako je toaleta, tam si s pomocí chodítka dojdu. Jinak je ze mne opravdu ležák,“ svěřovala se Jana Hlaváčová do telefonu, když ji před časem kontaktoval deník Aha!

Na její přání bude pohřeb vypraven Národním divadlem

Národem milovaná herečka z pozemského světa odcházela podobně jako její životná láska, herec Luděk Munzar, se kterým v manželství strávila 54 let. Oba se dožili stejného věku 85 let a zemřeli v lednu, obklopeni svými nejbližšími, avšak on o čtyři roky dříve.

Čtěte také: Osudoví muži Jany Hlaváčové. Oba byli herci, první zemřel v pouhých 36 letech

„Jana byla úžasný člověk a báječná herečka. Měl jsem ji moc rád, bude strašně moc chybět. Bohužel to stáří neměla jednoduché, ale měla štěstí, jakou rodinu měla. Vždycky o ní mluvila s velkou láskou a vážila si toho, jak se o ni starají. Nebrala to jako samozřejmost,“ uvedl pro CNN Prima NEWS herec Jiří Krampol.

Jak informovalo vedení Divadla na Vinohradech, kam Jana Hlaváčová přešla po odchodu z Národního divadla v roce 1992 a za 20 let tam ztvárnila 20 významných rolí, poslední rozloučení bude veřejné. „Na její přání a přání rodiny bude její pohřeb vypraven Národním divadlem,“ píše se na stránkách Divadla na Vinohradech. Poslední rozloučení s Janou Hlaváčovou bude 26. ledna.

Čestná stráž u rakve

Podle deníku Blesk se budou u rakve střídat slavné osobnosti, které budou držet čestnou stráž. Tato role má připadnout například Františku Němcovi (80), Jiřině Bohdalové (92) nebo Miroslavu Donutilovi (72). Na celém seznamu čestné stráže se nyní aktivně pracuje. Kompletní seznam může ve finále čítat až 50 jmen. Nad rakví by měl promluvit Petr Kostka, Simona Postlerová či Jan Šťastný.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.