Celebrity

14. listopadu 2023 13:30

David Laštovka

Osudové ženy Karla Schwarzenberga. Manželka ho podvedla, milenka plánovala sebevraždu

Životní láskou Karla Schwarzenberga byla o tři roky mladší rakouská lékařka Theresa. Vzal si ji za ženu, založil s ní rodinu, kvůli nevěře a nemanželskému synovi se s ní rozvedl a pak znovu oženil. V jeho životě ale nebyla jedinou.

Karel Schwarzenberg měl charisma a noblesu a na mnohé ženy působil jako magnet. On si jejich přízeň uměl užívat a po boku mladých, krásných dívek se ve společnosti velmi rád pohyboval. Jeho osudovou ženou ale byla o tři roky mladší rakouská lékařka Therese, která pocházela z velmi starého rakouského rodu. Poprvé se spolu potkali v roce 1957 na banketu ve Vídni pořádaném pro nezadané aristokraty. Karlovi v té době bylo dvacet, Therese sedmnáct. Věděli o sobě, ale pomyslná jiskra mezi nimi přeskočila až o pár let později.

Brali se v roce 1967 a v době manželství s jim narodily tři děti. Pár měsíců po svatbě syn Jan Nepomucký, v roce 1968 Anna Karolína a o jedenáct let později syn Karel Filip. Jak ale později vyšlo najevo, ten nebyl jeho. Otcem byl papírenský průmyslník Thomas Prinzhorn, který s Theresou udržoval mimomanželský poměr. Karla Filipa si nakonec adoptoval jeho skutečný otec a Schwarzenberg se s manželkou rozvedl.

Milenka chtěla spáchat sebevraždu

Kníže poté několik let udržoval vztah s o 34 let mladší herečkou a televizní komentátorkou Zitou Pallavicini, která byla dcerou maďarského hraběte italského původu. Zita jejich vztah brala jako osudový a velmi ho milovala. Nicméně Karel se během té doby vídal i s jinými ženami, což ji ranilo, a dokonce uvažovala o sebevraždě. „Tehdy jsem myšlenkou na vlastní smrt byla posedlá. Promýšlela jsem ji do nejmenších detailů, dva měsíce jsem vymýšlela, jak by to bylo nejoptimálnější,“ svěřila se před lety v rozhovoru pro časopis Téma. Během jejich vztahu porodila syna Eduarda, o němž tvrdila, že je Karlův. Schwarzenberg se ale k otcovství nikdy nepřiznal.

Svatbou se v jejich životech nic nezměnilo

Nakonec se dal Karel znovu dohromady se svou bývalou manželkou Theresou, kterou si v roce 2008 vzal podruhé za ženu. Jak oba zpětně přiznali, rozvod byl potřebný, zároveň možná zbytečný, ale mnohé jim ukázal. „Že patříme k sobě, že jsme si blízko. Ač jsme byli rozvedeni, tak ani jeden z nás nežil s nikým jiným pohromadě, oba jsme sice měli vztahy, ale nebydleli jsme s těmi partnery pohromadě. A tak jsme se s Karlem mohli potkávat, hovořit spolu, a nakonec se ukázalo, že je rozvod zbytečný. Proto jsme si udělali druhou svatbu, ale tou se vlastně v našich životech vůbec nic nezměnilo,“ sdělovala Theresa v roce 2010 v rozhovoru pro MF DNES.

Na Slavíku po boku mladé krásky

Schwarzenberg se však v roce 2013 na slavnostním vyhlášení ankety Český slavík objevil v doprovodu půvabné, tehdy čtyřiadvacetileté Jany Vopěnkové. Ta později veřejně přiznala, že spolu mají milostný poměr, což ale kníže nikdy nepotvrdil, zároveň ani nevyvrátil. Letos na jaře Vopěnková prozradila, že jsou nadále v kontaktu, už ale pouze v přátelském, a kníže jí pomáhá i finančně.

Karel Schwarzenberg, který zemřel ve věku 85 let ve Vídni, ještě před smrtí podle webu iDnes.cz svou manželku Theresu zabezpečil. Měsíčně jí bude vypláceno 30 tisíc eur, tedy zhruba 738 tisíc korun.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.