Rodina

6. září 2024 15:22

Marie Makovská

Šestiletá dívka na své narozeniny skončila v babyboxu. Rodiče už na dítě neměli peníze

Dívenka ve Varšavě v den svých šestých narozenin zažila noční můru. Rodiče ji odložili do babyboxu. Měli dluhy a chtěli začít nový život, dcera prý na ně byla příliš drahá.

Do babyboxu určeného pro mnohem mladší děti dal svou šestiletou dceru otec. Polský web Fakt uvedl, že z rozhovoru s příbuznými rodičů dívky vyplynulo, že mají dlouhodobě velké dluhy.  Zjistilo se také, že otec dívky Radek byl hledán Okresním soudem ve Wyszkówě kvůli neplacení alimentů (na další děti, pozn. red.).

Rychlé pátrání

Šestiletá dívka policistům vypověděla mnoho důležitých informací, například jak se do babyboxu dostala, ale také kde bydlí (v městečku asi 50 km od Varšavy). Policisté tak mohli rodiče snadno vypátrat a šokovalo je, když zjistili, že ti už naházeli hračky a věci své dcerky do černých odpadkových pytlů. Údajně se už chystali na nový život, chtěli odjet do Nizozemska. Teď jsou namísto toho podrobeni vyšetřování.

„Vycítil, že půjde do vězení a Wiola (matka dívky, pozn. red.) zůstane sama a nebude schopna se s tím vyrovnat, proto to udělal,“ popsal člen rodiny, který si myslí, že se matka dostala do problémů kvůli svému manželovi Radkovi. „Slepě mu důvěřovala, protože do něj byla zamilovaná. Teď je to problém, protože všechny dluhy spočívají také na ní, protože nebyly oddělené,“ vysvětlil další člen rodiny. Dodali také, že kdyby tušili, jak vše dopadne, určitě by to nedovolili a někdo z nich by se o dívku postaral. Teď už nemusí být tak jednoduché, aby ji získali zpět.

Holčičky se ujaly jeptišky, půjde do dětského domova

Policii kontaktovaly jeptišky, které dívku v babyboxu našly, jelikož se nachází ve františkánském klášteře. Byly v šoku, když tam našly tak velké dítě. Babyboxy jsou totiž určeny pro opuštěné novorozence. Holčička byla umístěna do dětského domova ve Varšavě a soud bude rozhodovat, zda tam zůstane.

Jak jsou na tom babyboxy s bezpečností? Podívejte se na reportáž:

Zdroje: Novinky.cz, Bild.de, Fakt.pl

Sdílejte článek
Štítky peníze rodina Varšava společnost narozeniny dluhy Babybox trestná činnost, právo a spravedlnost

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.