Mámy sobě

16. května 2023 17:57

Andrea Antony , Michaela Švarcová

Česká Miss World 2013 Lucie Holíková (Kovandová) přiznala poporodní deprese. Uvažovala o babyboxu

Někdejší královna krásy Lucie Holíková dříve Kovandová (29) otevřela v pořadu Mámy sobě mateřské tabu – poporodní deprese. S psychikou na dně byla rok. Teď lituje toho, že nevyhledala odbornou pomoc. Prvních několik měsíců syna Tomáška protrpěla.

„V porodnici to bylo všechno v pohodě, to jsem si užívala, ale když jsme přijeli domů a manžel musel odjet na zápasy, tak jsem začala v sobě cítit úzkost, nedokázala jsem jíst a pokaždé, když mi řekl, že jeden na trénink nebo někam pryč, tak mě bylo zle. Měla jsem panickou hrůzu, že tady budu sama a jenom jsem brečela,“ popisuje manželka brněnského hokejového útočníka Petra Holíka.

Modelce s jejími psychickými stavy kromě manžela pomáhali i rodiče, kteří se snažili být s ní, jak jen mohli. Lucie byla totiž vystresovaná kdykoliv syn zabrečel.

„Pamatuju si moment, kdy od rána nepřetržitě brečel a já tady byla sama. Když manžel přijel ze zápasu, tak jsem se složila, protože pořád nešel uspat, a tak jsem prohlásila, že ho snad už dám do babyboxu. Na to manžel řekl, že už tohle nikdy nechce slyšet, že to bylo naposledy, kdy jsem něco takového vyslovila a já si pak uvědomila, co jsem to vůbec řekla,“ vypráví Lucie se slzami v očích moderátorce Andree Antony.

Teď má obavy z toho, že pokud by se rozhodli pro druhé dítě, bude se podobná situace opakovat. Je proto přesvědčená, že odbornou pomoc by vyhledala ještě před porodem. Co Lucii z poporodních depresí pomohlo a jak se na náročné období dívá s odstupem času?

Odpovědi najdete v nedělním díle Mámy sobě na instagramových profilech České mincovny, Andrey Antony a samozřejmě následně na webu Prima Ženy.

CELÝ DÍL S LUCIÍ HOLÍKOVOU UŽ 21.5. V 19:00!

Sledujte Mámy sobě! Už jste viděli díl s Veronikou Arichtevou?

Hlavním partnerem pořadu je Česka mincovna

Česká mincovna z Jablon­ce nad Nisou je spolehlivým partnerem České národ­ní banky již od svého založení v roce 1993. Za tu dobu vyrazila na 3,5 miliardy min­cí. Pro ČNB vyrábí veškeré kovové oběživo, které Čechům cinká v kapsách, tj. 1, 2, 5, 10, 20 a 50Kč mince, ale také všechny zla­té a stříbrné pamětní mince s nominální­mi hodnotami 200, 500, 5 000 a 10 000 Kč.

Vedle výroby pro potřebu státu Česká mincovna každoročně připravuje vlastní emisní plán, který obsahuje stovky titulů. Snoubí se v nich špičkové umělecké a řeme­slné zpracování, přísně omezený emisní náklad a přednosti drahých kovů. Investiční mince nabízejí uchování a zhodno­cení finančních prostředků.

Dárkové mince a medaile jsou pak určené k různým příležitostem jako např. novorozeným miminkům, novomanželům či absolventům škol a je možné na ně vyrýt osobní věnování. Zlato a stříbro jsou symboly luxusu již tisíce let, po které lidem propůjčovaly moc, umožňovaly budovat i bořit říše, budit zájem krásných žen a jít za svými sny. Díky České mincovně už člověk nemusí být egypt­ským faraonem nebo karibským pirátem, aby se mohl těšit z lesku drahého kovu a výhod, které přináší.  Přesvědčte se sami na www.ceskamincovna.cz

Sdílejte článek
Štítky manželé Česká mincovna poporodní deprese Babybox Petr Holík Lucie Kovandová Mámy sobě

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.