Celebrity

5. prosince 2023 06:00

David Laštovka

Zpěvák z dua Eva a Vašek chodil na stejnou školu jako prezident. Na Hrad má ale dveře zavřené

Hudebník Václav Ševčík, který se s manželkou Evou proslavil díky projektu Eva a Vašek, vystudoval stejnou vojenskou školu jako nynější český prezident Petr Pavel. Jak přiznal webu Prima Ženy, rád by se s ním osobně sešel, jeho žádost ale Pražský hrad zatím nevyslyšel. Jak se mu současná hlava státu zamlouvá?

Václav Ševčík stejně jako prezident Petr Pavel vystudoval vysokou vojenskou školu v Brně. Měli stejné profesory, učili se tu samou látku. Když se stal Pavel hlavou státu, snažil se ho hudebník několikrát kontaktovat. Je přesvědčen o tom, že by schůzka byla pro obě strany přínosná.

„Mám ze zahraničí i svého života bohaté zkušenosti, například kde leží v ČR peníze na školství bez dalšího zadlužování státu nebo ve výběru dalších daní. Myslím, že bychom si měli co říct. V Brně, kde jsme oba studovali, byli výborní učitelé, kteří nám do života hodně dali. Prezidenta Petra Pavla považuji za neskutečně chytrého a chápavého. Jen mnozí z nás důstojníků máme nemoc z povolání, u které není nárok na invalidní důchod nebo léčení takové diagnózy,“ prohlásil hudebník v rozhovoru pro web Prima Ženy.

Na hradě je zamčeno zevnitř, glosuje Vašek

Jeho žádost o setkání s prezidentem zatím nebyla vyslyšena. „Pozorně jsem pročetl jeho knihu a poslouchal ho při předvolebních rozhovorech. Tvrdil, že nebude zavírat dveře před obyčejnými lidmi. Několikrát jsem od jeho dveří hledal klíč a zatím je na hradě zamčeno zevnitř,“ povzdechl si Václav Ševčík, který před svou hudební kariérou pracoval v armádě.

Čtěte také: Měla k prezidentovi příliš ženský vztah? Řeháková říká, že vždy jednala profesionálně

„V roce 1994 jsem byl v armádě označen za třídního nepřítele, který málem zavinil třetí světovou válku. A to i přesto, že jsem předložil důkazy o své nevině. Ten den jsem se rozhodl, že z armády odejdu a veškerou energii dám do hudby,“ přiblížil Vašek, který 6. prosince oslaví 70. narozeniny. A jak je vidět, udělal dobře. Se svojí manželkou Evou se jako hudební duo Eva a Vašek stali fenoménem a v dobách své největší slávy prodávali statisíce desek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.