Životní styl

3. května 2023 15:27

Komerční sdělení

Sezona dětských táborů se blíží! Nezapomeňte své ratolesti pojistit

Dětské tábory patří k oblíbeným prázdninovým aktivitám. A i když o děti na nich bývá dobře postaráno, jednu důležitou položku obvykle organizátoři a pořadatelé táborů příliš neřeší – pojištění.

Je proto na rodičích, zda a jakým způsobem své ratolesti během jejich táborových dobrodružství pojistí. Jaké pojištění ale zvolit a na co nezapomenout?

Pojištění dítěte na tábor

Organizátoři táborů nemají žádnou zákonnou povinnost účastníky svých akcí pojistit. Na druhou stranu ale ani po rodičích nikdo pojištění dítěte odjíždějícího na tábor nevyžaduje. Řada dětí proto vyjíždí na táborové akce nepojištěna a tím vystavena mnohým rizikům.

Nejde přitom zdaleka pouze o riziko možného zranění, ale rovněž o situace, kdy děti způsobí škodu na cizím majetku. O obojí přitom nebývá v dětských činorodých kolektivech nouze.

Pojistit doma i v zahraničí

O poznání svědomitější bývají rodiče tehdy, pokud jejich ratolesti vyrážejí na tábor do zahraničí. Neboť si obvykle uvědomují, že pro cesty mimo ČR běžné zdravotní pojištění zdaleka nestačí. U táborů v cizině ovšem zvýšené riziko vnímají často i organizátoři a mnohdy už cenu pojištění zahrnují do celkové částky za pobyt.

Bez adekvátního pojištění v baťůžku by ovšem dítě nemělo odjet ani na tábor v tuzemsku. Nejde ani tak o možné zdravotní komplikace a nezbytné lékařské ošetření, které pokryje zákonné zdravotní pojištění, ale zejména o pojištění pokrývající jak zdravotní riziko následků úrazů, tak materiálních škod způsobených na cizím majetku.

Ověřte si proto, zda máte sjednané například pojištění domácnosti, jehož součástí bývá i pojištění odpovědnosti v běžném občanském životě a které se vztahuje obvykle na všechny členy domácnosti – tedy i na škody, které vaše děti nedopatřením způsobí při táborovém skotačení.

Riziko úrazů a jejich následků pak vhodně pokrývá životní pojištění, které vám pomůže zajistit například denní odškodné za pobyt dítěte v nemocnici v důsledku úrazu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.