Celebrity

5. května 2024 17:02

David Laštovka

Simona Postlerová bude nejvíce chybět synovi, který trpí Aspergerovým syndromem

Zemřela Simona Postlerová

Ve věku 59 let odešla do hereckého nebe Simona Postlerová, která tak následovala manžela Zdeňka Hráška, který ve věku 62 let prohrál boj s rakovinou. Spolu vychovávali dvě děti. Maminka bude nejvíce chybět Damiánovi, který trpí Aspergerovým syndromem.

Simona Postlerová ztratila manžela v roce 2016, kdy podlehl rakovině. Kytarista Národního divadla a jazzrockové skupiny Mahagon Zdeněk Hrášek si přál zemřít doma mezi svými milovanými a oddaná manželka mu jeho přání vyplnila.

S manželem vychovala Simona Postlerová dvě děti - dceru Janu Magdalénu a syna Damiána. Během dospívání se u Damiána rozvinula vážná nemoc, trpí Aspergerovým syndromem.

Syn na tom není mentálně dobře, přiznala v minulosti herečka

„Můj syn je extrémně chytrý. Číst už začal v pěti letech, nejvíc ho bavily básničky a hodně poslouchal vážnou hudbu. I když strašně potichu, ale on ji vnímal. Okolo třinácti let se ale vše změnilo. Místo jedniček začal ze školy nosit pětky, přestal mluvit, byl apatický a jednou při snídani zkolaboval. Myslela jsem, že má infarkt, okamžitě ho převezli do motolské nemocnice. Nastal kolotoč psychiatrických a psychologických vyšetření, medikace a pobytů v bohnické psychiatrické léčebně,“ popisovala herečka před osmi lety v rozhovoru pro Radiožurnál.

Jak vyšlo najevo, Damián trpí poruchou autistického spektra a má diagnostikovaný Aspergerův syndrom. „K tomu ale ještě jednu trochu horší psychiatrickou nemoc,“ uvedla Simona Postlerová.

„Když byl malinký, a to mu zůstalo částečně doteď, bylo těžké mu sáhnout na hlavičku. Vlasy jsem mu stříhala ve spánku. Teď už je velký, tak ho musím holit –⁠ a to je někdy boj,“ popsala Simona Postlerová otevřeně. Damián se nyní bude muset naučit žít bez maminky. Simona Postlerová zemřela náhle o víkendu, našli ji bez známek života v bytě na Vinohradech.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.