Celebrity

9. listopadu 2022 05:30

David Laštovka

Simona Postlerová se vyrovnává s bolestí. Manžel zemřel na rakovinu, o syna pečuje

Herečka Simona Postlerová, která slaví 58. narozeniny, rozhodně nemá život jednoduchý. Nejenže se před šesti lety musela vyrovnat se ztrátou milovaného manžela, hudebníka Zdeňka Hráška, který zemřel v pouhých 62 letech na rakovinu, její syn Damián navíc trpí závažnou chorobou. Jak to zvládá a jak se s tím vyrovnává?

Herečka Simona Postlerová má z manželství se Zdeňkem Hráškem dvě děti. Dnes třicetiletou dceru Janu Magdalénu a osmadvacetiletého syna Damiána, který je vážně nemocný. Zdravotní problémy se u něj objevily v dospívání. Do té doby to byl úplně normální chlapec.

Jak Simona Postlerová vzpomínala na Josefa Abrháma?

„Můj syn je extrémně chytrý. Číst už začal v pěti letech, nejvíc ho bavily básničky a hodně poslouchal vážnou hudbu. I když strašně potichu, ale on ji vnímal. Okolo třinácti let se ale vše změnilo. Místo jedniček začal ze školy nosit pětky, přestal mluvit, byl apatický a jednou při snídani zkolaboval. Myslela jsem, že má infarkt, okamžitě ho převezli do motolské nemocnice. Nastal kolotoč psychiatrických a psychologických vyšetření, medikace a pobytů v bohnické psychiatrické léčebně,“ svěřila se herečka se svým trápením v rozhovoru pro Radiožurnál.

Jak během následných lékařských kontrol vyšlo najevo, Damián je autista a má diagnostikovaný Aspergerův syndrom. „K tomu ale ještě jednu trochu horší psychiatrickou nemoc,“ přiznala Simona Postlerová, která se pro něj snaží být tou nejlepší mámou a pomáhat mu, seč jí síly stačí.

Manžel přišel o oko, poslední přání mu nemohla splnit

Damián žije u ní doma, kde je o něj dobře postaráno. „Myslím, že jsme se spolu naučili žít. Syn mě naučil trpělivosti,“ uvedla herečka. Někteří lidé s autismem například nejsou schopni doteku, což je částečně případ i jejího Damiána.

„Když byl malinký, a to mu zůstalo částečně doteď, bylo těžké mu sáhnout na hlavičku. Vlasy jsem mu stříhala ve spánku. Teď už je velký, tak ho musím holit –⁠ a to je někdy boj,“ přiblížila Simona Postlerová, která je už šest let vdovou.

Také manžel bojoval s vážnými nemocemi. V roce 2006 u něj lékaři objevili rakovinu oka, které mu museli odstranit. Později onemocněl rakovinou jater, s níž bojoval tři roky. V roce 2016 na ni zemřel. Věděl, že umírá, a jeho přáním bylo odejít na pomyslný druhý břeh doma. „Posledních pár hodin byl v nemocnici, protože upadl do kómatu. Mluvila jsem o tom se záchrankou, aby ho nechali doma, ale nešlo to. Oni to prostě museli udělat a odvézt ho,“ popsala Postlerová v rozhovoru pro rádio Frekvence 1.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.