19. ledna 2018 07:30
Martina ČerňanskáRecept na víkend: Banánové bábovičky pro velké
A jako každý pátek i dnes vám přinášíme recept na víkend. Tentokrát se zaměříme na sladké a zdravé. Banánové bábovičky jsou nejen moc dobré, ale nemusíte se ani bát, že po tomto dezertu přiberete.
Tento recept je totiž od Lady Noskové, která v loňském roce vydala svou první kuchařku Štěstí na talíři plnou úžasných receptů, které jsou nejen vynikající, ale také neobsahují nic, co by vaše tělo zbytečně zatěžovalo.
Suroviny:
Banány 4 ks (300 g) Jablečné pyré bez přidaného cukru (např. přesnídávka) 190 g Med 40 g Vejce 1 ks Polotučný tvaroh 125 g Ovesné vločky 100 g Kypřicí prášek bez fosfátů 7 g Vanilka 1 lžička Mletá skořice 1,5 lžičky Sůl 1 špetka Maliny 30 g
Postup:
1. Odkrojte 5 cm banánu a odložte stranou na zdobení. Zbytek rozmačkejte vidličkou, přidejte jablečné pyré, vejce, tvaroh, med a pořádně hmotu promíchejte. Můžete použít mixér a rozmixovat vše dohladka. Přidejte ovesné vločky, kypřicí prášek, vanilku a skořici. Opět promíchejte.
2. Bábovkové formičky (nebo velkou formu na bábovku) postříkejte olejem ve spreji a formičky naplňte až po okraj hmotou z banánu a vloček. Dejte do trouby a pečte 25–30 minut při 180 °C. Průběh pečení hlídejte a nakonec dílo ozdobte zbytkem banánu a malinami.
Autorka: Lada Nosková, kuchařka Štěstí na talíři