Snowboardistka Eva Adamczyková o ztrátě rodičů: V Česku o smrti nechceme mluvit

Eva Samková se proměnila v modelku

Snowboardistka Eva Adamczyková patří mezi naše nejúspěšnější sportovkyně. V osobním životě se však musela vyrovnat s velmi bolestivou ztrátou. Rakovina jí vzala oba dva rodiče. Jak se s tím dokázala srovnat a co jí pomáhalo nejvíc?

Eva Adamczyková (30) vyhrála zimní olympijské hry ještě jako Samková. Celý svět ji zná jako usměvavou a věčně pozitivní brunetku, která ráda vtipkuje a šíří kolem sebe dobrou náladu. Málokdo ale tušil, jak bolestivé rány si musela hojit.

Mohlo by vás zajímat: Eva Adamczyková o svých zraněních: Přetrhané vazy mě dostaly do formy

Zákeřná rakovina jí totiž v průběhu několika málo let připravila o oba rodiče. Adamczyková tak v mladém věku zůstala pouze sama se sestrou. Právě ta ji minulý rok vedla k oltáři, kde si řekla své ano s hercem Markem Adamczykem.

Otázkám týkajících se smrti se nevyhýbá

Eva se o ztrátě milovaných rodičů rozpovídala v pořadu Spotlight. Tatínek Roman zemřel v roce 2018 po dlouhém boji s nádorem na mozku. Maminka Ludmila pouhé dva roky nato. Ve druhém případě však nemoc měla velice rychlý spád a vše se odehrálo během pouhých šesti týdnů. Odchod rodičů byl pro Adamczykovou pochopitelně obrovsky těžký, ale sama se s tím snažila nějak popasovat. Přesto je něco, co ji mrzí. „Jenom mi nejvíc bylo líto, že mamka umřela v nemocnici. Věděla jsem, že už se nevyléčí, ale myslela jsem, že dožije doma, že ji přivedeme domů, ale to jsme bohužel nezvládli,“ prohlásila se smutkem v hlase sportovkyně.

Čtěte také: Samková o olympiádě: Když jsem ji vzdala, ulevilo se mi. Bylo by to za hranou rizika

Snowboardistka vysvětlila, proč jí o tématu smrti nevadí hovořit. „Co já vnímám tady v Evropě, nebo asi spíš v ČR, je, že o tom nechceme mluvit. Že to není hezká věc, že to nepatří do každodenního života. Mně ale pomáhá o tom mluvit,“ vysvětlila Adamczyková, pro kterou je povídání jakýsi způsob terapie a smíření se.

V závěru rozhovoru však opět ukázala svůj pověstný optimismus a osobitý smysl pro humor. Nastínila totiž tak trochu tragikomickou historku, jak jí zhruba týden po smrti otce volalo jeho číslo. Když to zvedla, ukázalo se, že to byla její maminka, která se snažila vyčerpat zbylý kredit v jeho mobilu. „Někomu ty moje fóry možná přijdou nepatřičný, ale já si říkám, jsou o mých rodičích, takže si můžu říkat, co chci,“ dodala Adamczyková.

Eva Adamczyková v Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky smrt sportovkyně snowboarding celebrity Eva Samková rodina rakovina Eva Adamczyková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.