Celebrity

28. srpna 2023 11:00

David Laštovka

Soud rozhodl. Dagmar Patrasová za řízení v opilosti přišla o řidičák a zaplatí pokutu

Dagmar Patrasové hrozí až tři roky vězení

Herečka a zpěvačka Dagmar Patrasová, která koni v květnu poblíž svého bydliště v opilosti nabourala do zaparkovaného vozidla a betonových zábran, zná výši svého trestu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky jí mohlo čekat až tříleté vězení nebo peněžitý trest či zákaz řízení. Jak soud rozhodl?

Peněžitý trest ve výši 200 tisíc korun a dvouletý zákaz řízení na všechny druhy motorových vozidel. Takový verdikt vynesl místopředseda Obvodního soudu pro Prahu 10 Josef Mana. Soud případ Dagmar Patrasové vyřešil bez nařízení hlavního líčení, což je v obdobných případech standardní postup. Vzhledem k tomu, že žádný z účastníků řízení proti rozsudku nepodal v zákonné lhůtě odpor, trestní příkaz je pravomocný.

Patrasová vinu odmítala

Podle obžaloby Patrasová 23. května 2022 po předchozím požití alkoholu způsobila za volantem mercedesu dvě nehody poblíž svého bydliště na pražských Vinohradech. Narazila do zaparkovaného auta a také do betonového zátarasu. Kolize se obešly bez zranění. Patrasová odmítala, že by řídila opilá. „To nebylo pod žádným vlivem alkoholu. Nikdo mi nebral krev, nikdo mi nedával dýchnout,“ uvedla dříve. Podle ní byla příčinou havárie nefunkční součástka motoru, kvůli které se auto stalo neovladatelným. Policie k tomu sdělila, že řidička se na místě odmítla podrobit dechové zkoušce.

Přečtěte si také: Dagmar Patrasovou sledoval stalker. Policii nevolala, teď toho lituje

Krátce po nehodě se internetem šířilo video, které natočil web Aktu.cz, jak si Dagmar Patrasová krátce nato vyšla na procházku, sotva se držela na nohou, musela se přidržovat přilehlých plotů a nakonec skončila na zemi.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.