Hostům nechutná spálená kachna. Uražený Patrik nejde pro sprosté slovo daleko

Prostřeno! XXV (49) - Patrik se rozčiluje

V kuchařské soutěži to mezi účastníky z Moravskoslezského kraje začíná pěkně skřípat. Čtvrtek patří hostiteli Patrikovi, který má o sobě vysoké mínění a kdo se mu znelíbí, se zlou se potáže. Proč bude sprostý jak dlaždič?

Ve čtvrtek se hostitel Patrik bude neustále nad něčím rozčilovat a pro nevhodné výrazy nepůjde daleko. Když je třeba jeho klení do televize vypípat poté, co se řízne při krájení zelí, je to ještě celkem pochopitelné. Ke sprostým výrazům nepůjde daleko, ani když se mu například nepodaří otevřít sklenici s ořechy. Na klidu mu nepřidá ani pozdní příchod Tomáše. Ten si totiž opět nezařídil volno v práci a bez omluvy přijde během podávání předkrmu. Nejvíc se ovšem bude Patrik čertit kvůli Lindě, které nezachutná jeho kachna se zelím. Obecně kachní maso moc nemusí a ani po dnešní večeři si ho nezamiluje. Patrik to nemůže pochopit, uvařil své oblíbené jídlo. Kde se stala chyba?

Sledujte, jak Tomáš vysvětlí svůj pozdní příchod:

Patrik neumí uznat chybu a pokazí i zábavu

Podle Patrika si kritikou Linda dovolí opravdu moc a hostitel to vezme jako osobní urážku. Uvařil přece přesně podle svých představ, tak proč nejsou hosté nadšení? Jsme v Moravskoslezském kraji, kachna je naše národní jídlo, diví se. Tomášovi se bude zdát kachna dokonce spálená, a není sám. „Na můj vkus ta kačena byla trochu hořká. Byla spálená a hořká, bohužel,“ všiml si Roman. Zábavu Patrik zvolí opravdu originální, ale bude to vůbec vtipné?

Soutěžící mají nahlas číst text v Prajzštině, nářečí užívaném na Hlučínsku. „Já jsem ta slova slyšela poprvé,“ nevyjde z údivu Linda. Ani ostatní se příliš nepobaví a hostitel se jim navíc vůbec nevěnuje. Během zábavy totiž Patrik připravuje dezert – jablečný koláč. Ten se bude zdát ostatním málo sladký a těsto bude tuhé. Kolik bodů dostane čtvrteční hostitel za svoje menu? Dokáže jeho zábava předčit ty z předchozích večerů? Sledujte v podvečer na televizi Prima.