Seriály a filmy

31. května 2024 11:20

Petra Jaroševská

Soutěžící u Dany vyšmejdí nahou fotku. Modelka Čerešňáková přizná anorexii

Krásné bydlení - Prostřeno! S29 (80)

V pátek bude ve speciálním týdnu boje o nejlepší menu hostit Dana Makrlíková. Pozve soupeře do domu své maminky, který nechala zrekonstruovat. Ostatní se bojí i pohnout, jak je vše dokonalé. U stolu ale nebude jen veselo a proberou se i vážná témata, jako je anorexie.

Páteční hostitelka, moderátorka, spisovatelka a zahradní architektka Dana Makrlíková, bude vařit v Českém ráji. Do Prostřeno! šla proto, aby se setkala se svými kolegy a uvařila pro ně českou klasiku. Dana působí velmi elegantně a v podobném duchu pojme i svoje vaření. Dokonce i odpad ze zeleniny odkrajuje na porcelánový talířek s cibulákovým vzorem. V menu slibuje vajíčkovou pomazánku, slepičí vývar, vepřové maso s bramborem a zeleninovým salátem, jako dezert pak jablečný dort. V anketě čtenáři zvolili Danino menu za nejlákavější. Bude i vítězné?

Moderátorské kolegy ve speciálu soutěže amatérských kuchařů pohostí v domě, ve kterém vyrůstala. Po smrti otce jej rekonstruovala v romantickém stylu, který je vlastní její mamince. Jak byly úpravy rozsáhlé, značí to, že ložnice je nyní umístěná v bývalé kuchyni. Soutěžící jsou jako ve snu. Do posledního puntíku vyladěné prostředí působí velmi slavnostně. Dana jim dokonce připadá v bílých šatech jako nevěsta. Předkrmová pomazánka bude chutnat všem kromě Evy Čerešňákové. Nejí pomazánky, protože jí vadí představa, že neví, co obsahují. V polévce budou zajímavým zpestřením kapustičky. Před hlavním jídlem se půjde šmejdit.

Z vtípku se vyklube debata o poruchách potravy:

Příliš ženské tvary a strava modelek

Dana připravila pro hosty svoje fotky a výstřižky z časopisů. Aneta obdivuje, že má vše schované, protože ona je na tyto věci lajdák. Nikdo se zároveň nestačí divit, že Dana před lety nafotila odvážně snímky. Všichni uznají, že jí to na fotkách moc sluší. U hlavního chodu dojde na otevřenou debatu, kterou vyvolá Martin. Ten prohlásí, že se přejedl, což mu začnou ostatní vymlouvat. „Teď jsi zněl jako modelka,“ komentuje to Aneta. Martin se tedy zeptá bývalé modelky, vicemiss Evy Čerešňákové, jak to měla s dietami.

„V době, kdy jsem dospívala a byla jsem mladá, naivní a v těchto věcech i hloupá, jsem podlehla pocitu, že jsem tlustá,“ svěří se. „Také jsem si sáhla k anorexii,“ dodá a upozorní, jak je to závažné téma. Aneta Christovová na to konto přizná, že měla bulimii. „Jak se začneš tvarovat, ty bůčky, ženské tvary, máš tlaky od matky, není to nic příjemného,“ popisuje Aneta. Neproběhne tedy klasická páteční zpověď taktiků, ale dojde na intimní témata. Vpodvečer na obrazovkách a na prima+ uvidíte, kdo si nakonec odnese výhru.

Sdílejte článek
Štítky moderátoři FTV Prima Prostřeno! speciál Martin Hájek prima+ Eva Čerešňáková Aneta Christovová Petr Říbal Dana Makrlíková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.