Taktika i pomsta v Prostřeno! Soutěžící tento týden doplatí na přísnou kritiku

Prostřeno! XXVII (86) - upoutávka

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu i při zábavě sejdou dva muži a tři ženy. V Jihomoravském kraji se dá dohromady parta odvážných, kteří budou chtít předvést to nejlepší, co v jejich kuchyních může vzniknout.

Kuchyni budou hosté ochutnávat domácí i světovou, některým sedne více, jiným méně. Jak se povede celý týden? Soutěžící budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je zařazení žemlovky do menu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše sledujte už od pondělí.

Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se více. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku i na prima+ a hlasujte!

Pondělí: Číšník Ondřej (27) si chce zopakovat zkušenost s natáčením

Hodně pracuje, a pokud v práci být nemusí, stejně tam je. Je workoholik. Chtěl si zopakovat účast v pořadu – vařil v roce 2020 a užil si to. Ani tentokrát ale hosty nepozve k sobě domů. Pořád žije s rodiči a k nim soutěžící pozvat nemohl. Bude pro ně tedy trochu zklamání, že se nepodívají, jak Ondra žije. U jeho stolu začne hned taktizovat Martina. Ve sklence s přípitkem najde korek. A ostatní získají dojem, že body bude šetřit a její večer bude dokonalý. Dobrosrdečný Ondra o sobě svým hostům řekl skoro všechno, ovšem až na jednu maličkost – že nestihl udělat úkol týdne. Ondra je nervák, čímž se rozhodně netají. Pro své hosty připraví norské vejce, hráškový krém, hovězí krk s bramborovou kaší a ovocný crumble. Kolik bodů za své menu nakonec dostane? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Nezaměstnaná Martina (34) pracovala jako pomocná kuchařka

Má dvě dcery a snoubence. Martina si myslí, že je veselá kopa, kamarádská, ale také hodně upřímná. Martina je hlavně zkušená a sebevědomá hostitelka, která si myslí na výhru. Předchozí večer pro slova nešla daleko a rozhodně se nebála říct svůj názor. Ostatní jsou tedy velmi zvědaví, jak si kritička s ostrým a mlsným jazýčkem se svým večerem poradí. A jak už to tak bývá, jako naschvál se Martině oslnivý večer připravit nepovede. Na papíře Martinino menu vypadá lákavěji než na talíři, kde skončí barevná variace palačinek, hovězí vývar s kapáním, vepřové medailonky se sýrem, lehký zeleninový salát a moravské brambory a jako dezert tapioka s dračím ovocem. Polévka bude přesolená, Míša bude kritizovat přetaženou panenku.

Středa: Administrativní pracovnice Agnieszka (25) se z Polska do Česka dostala přes Ameriku

Pořad ji zaujal po prvním zhlédnutí, a tak si účinkování v něm chce vyzkoušet na vlastní kůži a ráda pozná nové lidi. Mezi její koníčky patří cestování, deskové hry a studium jazyků. Netají se tím, že je sice přátelská, ale také netrpělivá a má ráda dobrodružství. Ve svůj hostitelský den ale žádné dobrodružné zaváhání nepřipustila. Vsadila na česko-polské menu, když připravila pierogi s karamelizovanou cibulí, polévku z pečených paprik, kachní prso na dýňovém pyré a kynutý koláč s ovocem. Hosté její kuchyni ocenili, i když měli zpočátku problém uhodnout, jaké národnosti vlastně hostitelka je. Polévku z pečených paprik by Míša osladila. Jenže Martina to považuje za taktiku. Kdo by taky sladil jinou než rajskou polévku? Vyjde Agnieszce její taktika pohostit a pobavit? Dívejte se už ve středu!

Čtvrtek: Pomocná kuchařka Michaela (40) domácnosti věnuje hodně času

Narodila se na Slovensku. V roce 2008 se vdala do České republiky. Je rozvedená a má dvě děti – dvojčata, kterým je třináct let. Sama o sobě tvrdí, že pokud to jde, ráda lidem kolem sebe pomáhá. Hosté se těšili na slovenskou kuchyni, které se ale nedočkali. Míša vsadila na moderní menu – nachystá rajčata plněná sýrem s domácím chlebem, hovězí vývar s morkovou kostí, domácí játrové knedlíčky, vepřovou panenku ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, opečený brambor, fazolové lusky se slaninou a panna cottu s lesním ovocem. Jak se jí povede a jak si u Míši hosté pochutnají? Zaujme její menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Martina nebude spokojená s propečeností panenky, která se jí zdá syrová. Je to pomsta za úterý, kdy kritizovala Míša její maso? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Benjamínek skupiny Kryštof (19) zatím studuje

Pracoval brigádně ve fastfoodu. Nyní se věnuje studiu a rapování. Student gymnázia má rád hip hop, videogaming a svého pejska. Říká, že je kamarádský pohodář, ale když je to potřeba, umí být i drsný. Prostřeno! je pro něj velký krok mimo komfortní zónu. Kryštof se přizná, že se maminka zděsila, když jí řekl, že bude v Prostřeno!, tatínek byl ovšem nadšený. Navíc se bude zase servírovat hráškový krém. Takže dojde i na porovnání s tím pondělním. Kdo ze souboje vyjde vítězně? Kryštofovo menu je velmi originální. Nechybí v něm indický hlavní chod bez masa a další pochoutky, jako např. caprese jednohubky, hrášková polévka a cheesecake. Hosté budou překvapeni Kryštofovým velkým koníčkem, jímž je rapování, a budou se dožadovat ukázky. Najde v sobě Kryštof odvahu a zarapuje svým hostům? Dívejte se v pátek.

Jak celý týden dopadne a kdo vlastně vyhraje? Soutěžící si nalijí čistého vína a proberou, kdo nejvíce taktizoval. Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.