Taktika i pomsta v Prostřeno! Soutěžící tento týden doplatí na přísnou kritiku

Prostřeno! XXVII (86) - upoutávka

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu i při zábavě sejdou dva muži a tři ženy. V Jihomoravském kraji se dá dohromady parta odvážných, kteří budou chtít předvést to nejlepší, co v jejich kuchyních může vzniknout.

Kuchyni budou hosté ochutnávat domácí i světovou, některým sedne více, jiným méně. Jak se povede celý týden? Soutěžící budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je zařazení žemlovky do menu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše sledujte už od pondělí.

Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se více. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku i na prima+ a hlasujte!

Pondělí: Číšník Ondřej (27) si chce zopakovat zkušenost s natáčením

Hodně pracuje, a pokud v práci být nemusí, stejně tam je. Je workoholik. Chtěl si zopakovat účast v pořadu – vařil v roce 2020 a užil si to. Ani tentokrát ale hosty nepozve k sobě domů. Pořád žije s rodiči a k nim soutěžící pozvat nemohl. Bude pro ně tedy trochu zklamání, že se nepodívají, jak Ondra žije. U jeho stolu začne hned taktizovat Martina. Ve sklence s přípitkem najde korek. A ostatní získají dojem, že body bude šetřit a její večer bude dokonalý. Dobrosrdečný Ondra o sobě svým hostům řekl skoro všechno, ovšem až na jednu maličkost – že nestihl udělat úkol týdne. Ondra je nervák, čímž se rozhodně netají. Pro své hosty připraví norské vejce, hráškový krém, hovězí krk s bramborovou kaší a ovocný crumble. Kolik bodů za své menu nakonec dostane? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Nezaměstnaná Martina (34) pracovala jako pomocná kuchařka

Má dvě dcery a snoubence. Martina si myslí, že je veselá kopa, kamarádská, ale také hodně upřímná. Martina je hlavně zkušená a sebevědomá hostitelka, která si myslí na výhru. Předchozí večer pro slova nešla daleko a rozhodně se nebála říct svůj názor. Ostatní jsou tedy velmi zvědaví, jak si kritička s ostrým a mlsným jazýčkem se svým večerem poradí. A jak už to tak bývá, jako naschvál se Martině oslnivý večer připravit nepovede. Na papíře Martinino menu vypadá lákavěji než na talíři, kde skončí barevná variace palačinek, hovězí vývar s kapáním, vepřové medailonky se sýrem, lehký zeleninový salát a moravské brambory a jako dezert tapioka s dračím ovocem. Polévka bude přesolená, Míša bude kritizovat přetaženou panenku.

Středa: Administrativní pracovnice Agnieszka (25) se z Polska do Česka dostala přes Ameriku

Pořad ji zaujal po prvním zhlédnutí, a tak si účinkování v něm chce vyzkoušet na vlastní kůži a ráda pozná nové lidi. Mezi její koníčky patří cestování, deskové hry a studium jazyků. Netají se tím, že je sice přátelská, ale také netrpělivá a má ráda dobrodružství. Ve svůj hostitelský den ale žádné dobrodružné zaváhání nepřipustila. Vsadila na česko-polské menu, když připravila pierogi s karamelizovanou cibulí, polévku z pečených paprik, kachní prso na dýňovém pyré a kynutý koláč s ovocem. Hosté její kuchyni ocenili, i když měli zpočátku problém uhodnout, jaké národnosti vlastně hostitelka je. Polévku z pečených paprik by Míša osladila. Jenže Martina to považuje za taktiku. Kdo by taky sladil jinou než rajskou polévku? Vyjde Agnieszce její taktika pohostit a pobavit? Dívejte se už ve středu!

Čtvrtek: Pomocná kuchařka Michaela (40) domácnosti věnuje hodně času

Narodila se na Slovensku. V roce 2008 se vdala do České republiky. Je rozvedená a má dvě děti – dvojčata, kterým je třináct let. Sama o sobě tvrdí, že pokud to jde, ráda lidem kolem sebe pomáhá. Hosté se těšili na slovenskou kuchyni, které se ale nedočkali. Míša vsadila na moderní menu – nachystá rajčata plněná sýrem s domácím chlebem, hovězí vývar s morkovou kostí, domácí játrové knedlíčky, vepřovou panenku ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, opečený brambor, fazolové lusky se slaninou a panna cottu s lesním ovocem. Jak se jí povede a jak si u Míši hosté pochutnají? Zaujme její menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Martina nebude spokojená s propečeností panenky, která se jí zdá syrová. Je to pomsta za úterý, kdy kritizovala Míša její maso? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Benjamínek skupiny Kryštof (19) zatím studuje

Pracoval brigádně ve fastfoodu. Nyní se věnuje studiu a rapování. Student gymnázia má rád hip hop, videogaming a svého pejska. Říká, že je kamarádský pohodář, ale když je to potřeba, umí být i drsný. Prostřeno! je pro něj velký krok mimo komfortní zónu. Kryštof se přizná, že se maminka zděsila, když jí řekl, že bude v Prostřeno!, tatínek byl ovšem nadšený. Navíc se bude zase servírovat hráškový krém. Takže dojde i na porovnání s tím pondělním. Kdo ze souboje vyjde vítězně? Kryštofovo menu je velmi originální. Nechybí v něm indický hlavní chod bez masa a další pochoutky, jako např. caprese jednohubky, hrášková polévka a cheesecake. Hosté budou překvapeni Kryštofovým velkým koníčkem, jímž je rapování, a budou se dožadovat ukázky. Najde v sobě Kryštof odvahu a zarapuje svým hostům? Dívejte se v pátek.

Jak celý týden dopadne a kdo vlastně vyhraje? Soutěžící si nalijí čistého vína a proberou, kdo nejvíce taktizoval. Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.