Soutěžící zaskočí Tomášova temná ložnice. V pokoji spí s páchnoucím mazlíčkem

Prostřeno! XXV (104) – Černý pokoj

Ve čtvrtek se v soutěži amatérských kuchařů ujme vařečky hostitel Tomáš. Rozvedený malíř pozve hosty do svého bytu, kde žije se svou přítelkyní. Víc než kuchařské umění hosty zaujme jeho bydlení. Co se jim nebude líbit?

Čtvrteční hostitel Tomáš se přihlásil kvůli výhře, kterou by investoval do svatby s přítelkyní. Je to milovník čerstvých rajčat a menu tomu bude odpovídat. Jako předkrm připraví kanapky, poté dojde na rajčatovou polévku s bazalkou, chilli con carne a ovocný dortík ve skle. Při servírování pokrmů si bude počínat velmi zkušeně a hostům přizná, že nějakou dobu pracoval jako číšník. Po polévce dojde na šmejdění, aby měl Tomáš čas pro přípravu hlavního chodu.

Když vejdou hosté do ložnice, nebudou věřit vlastním očím. Tohle ještě neviděli. Nejprve pátrají, jakým způsobem je vytvořena černošedá malba na zdech. Vojta míní, že se to dělá pomocí houby. Pak hostům padne zrak na plastový obklad se vzorem černých cihel. „Já bych si nedal doma černou, je to depresivní,“ ohodnotí Tomášův vkus Vojta. „Ložnice mě zaskočila, že byla celá v černém. To bylo zvláštní, to se mi nelíbilo,“ prozradí Alena. Lucie zase v ložnici čekala spíš bílou barvu.

Kromě netradičních stěn připomínající temnou kobku pokoj skýtá i jiné vjemy, a to čichové a sluchové. Část pokoje zabírá klec s morčátkem. Partnerka Tomáše svého mazlíčka natolik miluje, že ho chce mít u sebe i v noci. Proto v nevelké místnosti hostitel spí s hlučným a ne příliš voňavým kamarádem. „Morče strašně piští,“ hodnotí přítomnost zvířátka Vojta. „A smrdí,“ dodá zkušeně Alena. Klec by přitom pohodlně mohl hostitel umístit do vedlejší volné místnosti, kde má Tomáš malou tělocvičnu. Jak bude šmejdění pokračovat, na to se podívejte dnes vpodvečer.

Souboj rajčatových polévek začíná. Která je lepší? Podívejte se na video:

Polévka jako ze špičkové restaurace

Včera si soutěžící pochutnali na polévce z pečených rajčat, kterou připravila Lucie. Ta se snažila ponechat co nejpřirozenější chuť surovin, ale některým připadala polévka příliš kyselá. Tomáš se také rozhodl pro rajčatovou polévku a má pro tyto případy připravený trik. Společně s hlavním chodem ji totiž doslazuje karamelem. Při ochucování také sáhne po bazalkovém oleji a špetce uzené papriky.

„Za polévku bych mu dal deset bodů,“ prohlásí Vojta. Maria hned vyhlásí vítěze tohoto malého souboje polévek. „Máš to lepší než Lucka. Že mám pravdu?“ ptá se ostatních a ti souhlasí. Prý je jako z restaurace. Tomášův večer se bude vyvíjet dobře, i když někomu bude hlavní chod připadat příliš pálivý. Co ale také čekat od jídla, které má chilli už v názvu. Dostane Tomáš slibované desítky bodů, nebo se projeví taktika? Hráčů je tu totiž víc.

Sdílejte článek
Štítky morče FTV Prima Prostřeno! bydlení polévka ložnice černá ložnice rajčatová polévka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.