Studentské vaření v Prostřeno! Polévkový vodotrysk a churros z toustového chleba

Papiňák - Prostřeno! S29 (36)

V soutěži amatérských kuchařů se tento týden podíváme na jižní Moravu. Vařit budou převážně studenti a dokonce jeden šestnáctiletý účastník. Budou se podávat jednodušší pokrmy, nebo mládež překvapí? Kdo se vykašle na úkol týdne a koho zradí vypůjčená kuchyně?

Prostřeno bude od 1. dubna v Jihomoravském kraji, kde se o hlavní výhru 60 tisíc, další tisíce v divácké volbě, a hlavně titul nejlepšího hostitele utkají tři ženy a dva muži. Dívejte se, komu se bude dařit, kdo vsadí na vyzkoušené menu a čí menu naopak bude ostatním soutěžícím připadat nudné. Emoce budou hýbat vším. Co se povede, a co nikoliv? Jak se hráčům bude dařit a komu půjde nejvíc o výhru? U koho se odehraje nejlepší zábava, kdo vsadí na klasiku, kdo na exotiku?

To vše sledujte každý všední podvečer na prima+ a na Primě. Celým týdnem navíc zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava churros a jejich zakomponování do menu tak, aby to nikdo nepoznal. Kdo ale nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte.

Pondělí: Produktový manager Josef (22) rád vaří pro své přátele

Zatím je svobodný, ale do budoucna by chtěl mít rodinu. Jeho život je spojen s dobrovolnými hasiči a původně chtěl v hasičárně i vařit. To mu však nevyšlo, stejně tak nemohl vařit ani u sebe doma, a tak zvolí půjčený byt. A to se mu tak trochu stane osudným – přece jen cizí kuchyně mu na výkonu nepřidá. Nadšený člen dobrovolných hasičů vsadí na menu, které na papíře vypadá hodně zajímavě, ovšem na talíři to je už o poznání horší. Pepa slibuje filírované domácí uzené s domácí houskou, hovězí vývar s domácími nudlemi, hamburskou vepřovou pečeni s karlovarským knedlíkem a panna cottu s malinovým přelivem. Půjčená kuchyně Pepu brzy zradí, když při vaření zjistí, co všechno mu chybí. Kvůli tomu se dostane do časového presu. A ještě k tomu mu vybouchne papiňák i s polévkou. Na osudný vodotrysk se podívejte ve videu v úvodu článku. Co na jeho menu řeknou hosté a jak si tato parta sedne? Sledujte už v pondělí.

Úterý: Studentka vysoké školy Eliška (20) miluje koně

Pokud by vyhrála, tak by pozvala rodinu a přátele na něco dobrého. Zbytek by investovala do studia a jezdeckého vybavení. Její největší vášní jsou koně, jezdectví, zvířata a celkově farmaření. Sama o sobě tvrdí, že je energická, spontánní a naivní holka, která se ráda směje. Bohužel, ani Eliška nemůže vzít hosty do svého studentského bytu, protože nedostala od majitele povolení, tak i ona volí variantu půjčeného bytu. Menu dala dohromady s kamarádkou a s ní ho také trénovala. Nejvíc se bojí přípravy masa, které nedělá často. Eliška přiznává, že v minulosti bývala vegetariánkou. I ona se dostane do časového presu, ale nakonec si se svým menu poradí a připraví pomazánky, kachní vývar s domácím drobením, kachní stehno na medu s domácím bramborovým knedlíkem a pomerančovým zelím a burkvízský nepečený dortík ve skleničce.

Středa: Studentka vysoké školy Isabela (21) se účastí v Prostřeno! pokusí vystoupit ze své komfortní zóny

Sama je zvědavá, jak to dopadne, a už nyní je nervózní. Pokud by vyhrála, tak by peníze asi investovala do bytu a zaplatila by si kurz pečení. Ráda tráví čas s rodinou nebo kamarády. Miluje procházky a baví ji sport. Isabela si myslí, že je velmi přátelská, empatická, milá a citlivá. Občas je tvrdohlavá a urážlivá, ale pracuje na sobě. Isabela hosty pozve přímo do centra Brna do studentského bytu a vsadí na moderní menu, když připraví játrovou paštiku s domácím chlebíkem, zuppu di pomodoro, hovězí líčka na červeném víně, pyré a čokoládové brownies s pistáciovým krémem. Isabela si kreativně poradí s úkolem týdne, kdy churros udělá z toustového chleba. Ale lepší tak než vůbec. Podaří se jí zaujmout a vyhrát? Sledujte už ve středu!

Čtvrtek: Středoškolák Tomáš (16) chce ukázat, že i mladí umí vařit

Má rodiče, bratra a sestru. Do pořadu se přihlásil sám, protože chce předvést, že také mladí lidé dokážou dobře vařit. Tomáše baví programování a hraní videoher. Myslí si o sobě, že je cholerik. Student střední školy vsadí na bagetu s kouzelným dotykem bylinek a vajíčky, polévku nazve hladový dělník, jako hlavní chod bude špagetová symfonie a na závěr udělá bezlepkovou lahůdku. Tomáš se v uplynulých dnech projevil jako ten, co nemá rád rajčata, ale v určitém stavu mu nevadí. Hosté očekávají, že se na večer vykašle, ale Tomáš je překvapí. Budou v šoku z toho, jak připraví slavnostní tabuli a jak se postaví ke svému večeru. Tomáš přizná, že menu sestavoval s maminkou, která mu pomohla i se zábavou.

Pátek: Maminka Jana (34) se do pořadu dostala díky manželovi

Má nevlastního syna Tobíka (10 let) a je už dva roky šťastně vdaná. Jako rodina si společně koupili psa, který je dalším členem domácnosti. Věnují se svým koníčkům a sobě navzájem. Rádi společně venčí psa, chodí na procházky anebo si zajdou do vedlejší vesnice na dobrý steak. Do soutěže ji přihlásil její manžel, protože pořad společně pravidelně sledují v televizi. Kdysi si chtěla otevřít bezlepkovou pizzerii a manžel jí řekl, že pokud vyhraje v Prostřeno!, tak jí na to přispěje. Opravdu se bude otvírat nový podnik? Sama o sobě tvrdí, že je veselá, bláznivá, vždy je pro každou legraci a sází na moderní menu – plátky z kačacích prs s Pão de queijo a domácou ochutenou majonézou, kurací vývar, hovädzie mäso na červenom víne a popučené zemiaky a jako dezert veterník. Jak se jí menu povede? Dívejte se už v pátek kdo si nakonec sáhne na výhru.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.