Superšéf ukázal salát ze salámu i poctivou gulášovku. Tyhle recepty budou na menu hit!

Přesně taková jídla si hospodská kuchyně zaslouží. Nejsou těžká na přípravu, nestojí majlant a chutnají výtečně. Kdo dostal chuť na nové menu, které šéfkuchař Zdeněk Pohlreich naučil kuchaře v chrudimské hospůdce U Václava, může si z něho připravit doma hned tři pokrmy. Tady jsou rozepsané recepty a celý postup přípravy:

S pořadem Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět jsme byli v chrudimské hospůdce U Václava. Jestli se podnik skutečně podařilo zvednout ze dna, se samozřejmě potvrdí časem. První velké změny jsou však patrné už teď. Tak například vás na dálku nevítají odporné výpary z friťáku, obsluha ví, co chcete, a příjemný interiér září čistotou.

Něco z Chrudimi můžete ochutnat i doma. Tady jsou rozepsané recepty na luxusní hospodskou trojku nenáročných lahůdek, které skvěle sednou nejen k pivním radovánkám!

Chef salát

Suroviny: 200 g měkkého salámu Lyoner 100 g eidamu 3 lžíce octa 1 lžíce nakrájené pažitky 3 lžíce oleje 3 nakládané kyselé okurky sůl pepř

Postup: Salám, sýr a kyselé okurky (množství volte podle jejich kyselosti) nakrájíme na slabé nudličky, dáme do misky, dochutíme solí, pepřem, přidáme olej, ocet a nakrájenou pažitku. Můžeme přidat nakrájenou chilli papričku. Promícháme a podáváme s chlebem.

Přesnídávková gulášová polévka

Suroviny:

300 g hovězího masa 150 g cibule 3 lžíce sádla 3 stroužky česneku 1 čajová lžička kmínu 1 lžíce majoránky 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce mleté papriky 1 čajová lžička rajského protlaku 200 g brambor nakrájených na kostičky 1 x 1 cm 1,5 l hovězího vývaru sůl pepř

Postup: Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky nebo nameleme nahrubo, osolíme a opeříme. Do kastrolu dáme sádlo a přidáme krájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme k ní hořčici a kmín. Opečeme dohněda.

Přidáme maso, které orestujeme společně s česnekem. Nakonec přidáme protlak, zaprášíme moukou, zarestujeme, dochutíme mletou paprikou, necháme zpěnit a zalijeme vývarem. Směs prošleháme metličkou, zavaříme a přiklopíme pokličkou. Pod hrncem zmírníme plamen a necháme vše pomalu vařit. Když je maso skoro měkké, přidáme brambory a uvaříme do měkka. Hotovou polévku dochutíme majoránkou a v případě potřeby přidáme sůl a pepř. Kdo rád pikantnější, může sladkou papriku nahradit pálivou.

Pikantní kuřecí křídla se zeleninou a dipem z modrého sýra

Na křídla: 2 kg kuřecích křídel 6 stroužků česneku 100 g třtinového cukru 350 g rajčatového protlaku 3 lžíce dijonské hořčice 2 chilli papričky nakrájené najemno 5 lžic worcesterské omáčky 50 g očištěného a na malé kostičky nakrájeného zázvoru sůl pepř

Na zeleninu a dip z modrého sýra : 150 g jogurtu 100 g modrého sýra 3 lžíce nakrájené pažitky citron méko sůl pepř

Postup: Do misky dáme všechny suroviny mimo křidýlek a poctivě je promícháme. Přidáme křidýlka a znovu promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a dáme odstát do lednice na cca 2 hodiny. Pak křídla naskládáme na pekáč na pečicí papír a dáme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme cca 50 minut.

Postup přípravy dipu: Do misky nastrouháme modrý sýr, přidáme jogurt a pažitku nakrájenou najemno. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. V případě potřeby můžeme dip lehce naředit mlékem.

Třetí premiérový díl pořadu Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět uvidíte zase v pátek ve 20.15 na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 14. 4. 2024

Nepatříte k těm, kteří by příliš věřili významu snů, ale možná se vám nedávno zdál sen, jehož předpověď byla tak přesná, že vás téměř děsila. Určitě to bylo podivné. Zapište si vše, co si o něm pamatujete, a pak si o představách promluvte s přítelem. Nebojte se, Berani, váš přítel se vám nebude smát. Je více než pravděpodobné, že se vám dostane výmluvných postřehů.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.