Celebrity

9. ledna 2024 06:00

David Laštovka

Josef Trojan kradl slavným rodičům eura po stovkách. Svedl jsem to na uklízečku, lituje

SJK 18. 10. 2017 - Josef Trojan

Josef Trojan, syn hereckého páru Ivana Trojana a Kláry Pollertové, který oslavil 23. narozeniny, patří mezi nadějné a talentované umělce. Jako dítě si zahrál v pohádce Anděl Páně nebo ve filmu Revival. Za sebou má už i hlavní roli v celovečerním filmu Abstinent. Co prozradil o svých rodičích, kteří se po více než třiceti letech v manželství rozešli?

Byly doby, kdy Josef Trojan svým rodičům příliš radostí nedělal. V době dospívání propadl graffiti a protože neměl peníze na nákup barev, tajně jim chodil krást peníze. „Vydělával jsem tak, že jsem chodil mámě do šrajtofle. Rodiče tam měli speciální peněženku na eura. Šel jsem vyloženě po nich. Líbilo se mi, že za stovku, což budilo pocit, že si neberu až tolik, z toho byly tři tisíce korun. To byla pro mě naprostá euforie. To se mi úplně vyplavil serotonin,“ zavzpomínal Josef v rozhovoru pro MF DNES.

Brzy byl ale odhalen. „Přišla zima a s ní tradiční rodinný výlet na hory do Alp. Naši koukli do peněženky a zjistili, že v ní chybí docela dost. Za ten rok se to nasčítalo... A bylo zle. Moje první obhajoba byla, že to ukradla uklízečka. Rodiče ji pak kontaktovali a nařkli ji z krádeže. Nechápu, jak mně mohli takhle věřit. Dodnes mě strašně mrzí, co jsem udělal a co jí způsobil. Za to se budu doživotně proklínat,“ uvedl talentovaný herec.

Z gymnázia utekl před maturitou

Rodiče zaskočil ještě jednou, když z gymnázia odešel ještě před složením maturitní zkoušky. „O mém odchodu z gymnázia jsme s rodiči debatovali několik měsíců. A ve výsledku bylo to resumé takové, že chápou důvody, proč to dělám. Pro ně bylo stěžejní pochopit mou motivaci, že se nejedná o nějaký útěk. Ale že to je něco, co mně osobně dává smysl. Mám rodiče, o kterých mohu říct, že jsou progresivní a naslouchají svým dětem. Nesnaží se profitovat své zájmy do nás, ale snaží se naopak podporovat naše zájmy,“ prozradil Josef Trojan, jenž si se svým otcem Ivanem zahrál například ve filmu Šarlatán, který je inspirovaný životem léčitele Jana Mikoláška (vy se na něj můžete podívat na platformě prima+).

Josef v něm ztvárnil hlavního hrdinu, tedy svého otce v mladém věku. „Josef se od začátku snažil jít vlastní cestou, nevázat se na mé jméno. Hrál už v jiných projektech. Našel si Kateřinu Oujezdskou z castingové agentury a ta shodou okolností dělala i konkurz na Šarlatána. Tak se dostal do hry, aniž jsem to věděl, zjistil jsem to později. Režisérka Agnieszka Holland zariskovala, že si ho vybrala. A myslím, že udělala dobře. Když tutéž postavu hrají dva lidé jedné krve, je to pravdivější,“ přiblížil v rozhovoru pro Deník Ivan Trojan.

Ivan Trojan i podruhé propůjčil hlas psímu hrdinovi Gumpovi:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.