Celebrity

26. prosince 2023 10:26

Eliška Reiglová

Klára Trojanová o rozvodu: Jsem držák, ale prostě se to stalo. Rozchody jsou těžké

Manželství slavného páru Ivana Trojana (59) a Kláry Pollertové-Trojanové (52) bylo v loňském roce po 30 letech ukončeno. Poté, co vyšlo najevo, že šli od sebe, se oba obrnili mlčením, které dlouhodobě zachovávali. Herečka se ke krachu dlouholetého vztahu, z něhož vzešli čtyři synové, stále vyjadřuje jen skoupě. Přitom ale jasně.

Seznámili se na začátku 90. let v divadle. V roce 1992 se vzali a postupem času se jim narodili čtyři synové: Josef, František, Antonín a Václav. Ivan a Klára Trojanovi platili za jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu, jejich odloučení a následný rozvod tak pro mnohé znamenaly nepříjemné překvapení.

V loňském roce se Klára Pollertová-Trojanová odstěhovala z Košíř do svého bytu na Smíchově, v listopadu pak došlo k majetkovému vyrovnání a k dohodě ohledně péče o dva neplnoleté syny. To vše v tichosti bez jakéhokoliv veřejného vyjadřování k aktuální situaci. Nyní byla však na rozvod dotázána v talkshow Face to Face.

„Tomuhle tématu se vyhýbám, ale dobře. Nikdy jsem si nepředstavovala, že mě tohle v životě potká. jsem rodinný typ, jsem držák, jsem i tak vychovaná, ale prostě se to stalo,“ odpověděla Trojanová, která od rozvodu zatím nenavázala žádnou novou známost. Je však přesvědčená, že taková situace by ji bolela v každém případě.

Těžkost a zanedbání

„Je to těžký vždycky. Každý rozchod je těžký, ať je po roce, dvou letech, nebo třiceti. Vždy je to těžké, i když k tomu máte důvody a víte, že to opravdu dál nejde, tak je to většina vašeho života, je to těžké. Děti, spoustu vzpomínek, prožitých věcí, situací. Netřeba do detailu rozebírat,“ doplnila na téma krachu vztahu.

V dlouholetém vztahu se Klára Trojanová rozhodla hereckou kariéru trochu upozadit a soustředit se především na výchovu dětí. Ačkoliv toho nelituje a je ráda za to, jakou měrou se na výchově synů podílela, přiznala, že být manželkou velkého herce nebylo vždy jednoduché. Měla pocit, že vedle něj není důležitá.

„Někdy mě samozřejmě mrzelo, že jsem byla vnímaná jako ta manželka pana Trojana. I někteří blízcí kamarádi a známí říkali, že on má hodně práce. Byla jsem upozaďovaná, že já jsem ta žena, která se stará o ty děti a dělá servis té rodině, protože Ivan pracuje a dělá tu kariéru a má toho moc. Když lidé tímhle způsobem smýšleli, tak jsem si někdy říkala, že to není fér,“ dodala.

Podívejte se na rozhovor s Klárou Trojanovou o synech:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.