Syrové jídlo a odhalení taktičky. Večer na chalupě u Ingrid nabere na obrátkách

Prostřeno! XXVI (13) - Syrový dezert

Ve středu k sobě pozve soutěžící na večeři maminka na mateřské Ingrid. Pochlubí se zrekonstruovaným bydlením, poctivou kuchyní a hosty pobaví gravírováním do dřeva. Po menším konfliktu nad dezertem nabyde dojmu, že odhalila taktičku.

Středeční hostitelka Ingrid pozve hosty do zrekonstruované chalupy, kterou dává svépomocí dohromady se svým manželem. Nedávno se po dvanácti letech vztahu vzali, společně mají dva syny tříletého a osmiletého. Ingrid si chce účastí v soutěži amatérských kuchařů něco dokázat. O přihlášení uvažovala deset let a teď přišla vhodná chvíle. Soupeřům připraví jemnou játrovou paštiku s cibulovým chutney, zeleninovo-česnekový krém s krutony, plněnou kuřecí kapsu, americké brambory a česnekový dip, jako dezert mini Pavlovu.

Paštiku bude mít skutečně vymazlenou. Ingrid si dá záležet na vykrájení i sebemenších žilek a paštiku ocení i ti, kteří podobným dobrotám příliš neholdují. Jen škoda, že neupekla domácí chléb. Krémová polévka z brambor a mrkve vzbudí rozporuplné reakce. Míša například bude v polévce příliš cítit masový vývar, který přebíjí chuť zeleniny. Růžena by polévku spíš uvařila malé dceři.

Podívejte se na video, kde hostitelka líčí, jak zvelebovala svoji chalupu:

Z dortíku potečou bílky s cukrem a hosté se musí ozvat

Při šmejdění hosté naplno ocení práci, kterou si Ingrid s manželem dala při rekonstrukci. V ložnici si povšimnou dřevěné postele, kterou vyráběl její manžel. Hostitelka jim připraví i fotky domu během úprav. Jen prý je její dům příliš zaplněný různými „serepetičkami“. U stolu se potom budou hostitelky ostatní ptát, jestli všechno dělala sama nebo se jen u práce jiných fotila. Jak se jí zvelebování podařilo, uvidíte už vpodvečer.

Poté je na řadě hlavní chod a dezert. Pusinkový dort Pavlova někteří neznají, jiní hosté jej naopak milují. O to větší zklamání přijde po zakrojení do středu moučníku. Měl si totiž v troubě pobýt trošku déle. „Já jsem měla svůj kousek vespod už od poloviny nedodělaný,“ líčí Veronika. U stolu na napůl syrový dezert upozorní růžovláska Míša. Hostitelka se ale začne bránit, že to tak má být. „Nemá být jako pusinka, která je celotvrdá,“ míní Ingrid, která si o správné konzistenci bílků přečetla na internetu.

Po večeři se pak objeví první zmínky o taktice. „Trošku se mi zdála zamyšlenější Veronika. Mně se zdá, že to na ni doléhá,“ zhodnotí Růžena. „Verča začíná být ostřejší. Postupem času, jak ji pozoruju a poslouchám, tak si myslím, že jde pro výhru,“ popíše chování soupeřky Ingrid. Jak je to ale doopravdy, to si dámy budou muset počkat na odhalení v pátek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.