Celebrity

26. března 2022 06:10

David Laštovka

Tajnosti Věry Špinarové: Bratra zavraždili na Vánoce, pachatel nikdy nebyl dopaden

TOP STAR magazín 2018 (2) - Poslední rozhovor s Věrou Špinarovou

Zpěvačka Věra Špinarová, od jejíž smrti letos uplynulo pět let, v srdci nosila velkou bolest. Když jí bylo třicet let, za velmi tragických okolností přišla o tři roky mladšího bratra Luboše, který byl surově zavražděn. Pachatel se přitom nikdy nenašel.

K tragédii došlo přímo na Štědrý den v roce 1981. Luboš pracoval v Praze, ale na svátky se chystal za rodinou do Ostravy. Stačil ještě nakoupit dárky, které už ale nedovezl. Nalezen byl s proraženou hlavou ve sklepě domu na pražském Smíchově, který byl určený k demolici.

„Policisté nám pak sdělili, že ho tam našli ještě živého, s tržnou ránou na spánku. Ten barák měl být za pět minut odstřelen. Odvezli ho na stanici, kde ho chtěli ošetřit, ale byl velmi agresivní, tak ho převezli na záchytku. Jenomže jeho útočnost se stupňovala, nikdo si s ním nevěděl rady, takže ho odvezli na Bulovku, kde mu ránu zašili. Mezitím upadl do kómatu a už se neprobudil. Byl to nejstrašnější den v mém životě,“ líčila Věra. Lékaři zpětně zjistili, že měl její bratr natřikrát proraženou lebku. „Proto se choval tak zvláštně, jak nám pak sdělili doktoři. Musel mít neuvěřitelné bolesti. Pokud by se jim povedlo Luboše zachránit, na sto procent by měl trvalé následky,“ popsala zpěvačka.

Zástava srdce a smrt na pódiu

Přestože se snažila zjistit, co se ten den vlastně stalo a kdo připravil milovaného bratra o život, pravdu se nikdy nedozvěděla. „Mám to v sobě pořád. Je pro mě strašné vědět, že člověk, který Luboše zabil, unikl spravedlnosti. Není den, kdy bych si na něj nevzpomněla. Velmi mi chybí,“ svěřila se Věra jen několik let před svou smrtí. Po chvíli však ukázala, že není ženou, která by byla zvyklá fňukat nad svým osudem. „Nejsem zdaleka jediná, komu se něco takového stalo. Takových rodin je víc. Nic už s tím nenaděláte,“ pokrčila rameny zpěvačka.

Její život vyhasl tam, kde by si přál asi každý umělec. Na pódiu – během vyprodaného koncertu. Jen na odchod do pěveckého nebe byla tato dáma se zlatem v hrdle příliš mladá. Bylo jí pouhých 65 let. Nastala u ní zástava srdce. Po resuscitaci byla převezena v kómatu do nemocnice, kde po čtyřech dnech zemřela.

Zdroj: archiv Davida Laštovky


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.