Taťjana Medvecká je fotbalový nadšenec: Piju teplé pivo a fandím. Baví mě ty emoce

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (30) - Taťjana Medvecká o vzpomínkách na natáčení a fotbalovém fanouškovství

Uznávaná česká herečka a dabérka Taťjana Medvecká (68) během letního rozhovoru s Honzou Dědkem zavzpomínala na natáčení známých filmů a prozradila, zda je stále vášnivou fotbalovou fanynkou.

Sympatická herečka Taťjana Medvecká ani před sedmdesátkou na důchod nepomýšlí. Hraje divadlo, natáčí, chodí na společenské akce a žije aktivním životem.

Vzpomínky na filmy zůstávají

Taťjana si během letního rozhovoru s Honzou Dědkem, tentokrát ze zámku Nelahozeves, zavzpomínala na natáčení filmu se slavným režisérem Otakarem Vávrou (†100) Osvobození Prahy, při kterém přišla k úrazu, a také prozradila, že ve filmu Marečku, podejte mi pero! byla náhradnicí.

„Film Otakara Vávry. To bylo velmi těžké. Byla jsem na škole. S Naďou Konvalinkovou jsme byly dvě vězenkyně prchající z Terezína. Jedna bude ležet polomrtvá na voze, druhá utíkat. Chytrá Konvalinková řekla, že ona bude ležet. Tak já pionýrka, že budu běhat. Dopadlo to katastrofálně. U filmu se všechno zkouší. Měla jsem běžet o život už na zkouškách, ale nebyla jsem trénovaná. Když jsme šli na ostrý záběr, cítila jsem, jak mi svaly vibrují. Opakovalo se to mnohokrát. A my jsme pak s mým tehdy ještě ne mužem měli jet na dlouhou dovolenou na Kavkaz, wartburgem. A volali mi z ateliérů, že se to musí natočit znovu, protože to utopili v laboratoři. Říkala jsem, že jedu pozítří na dovolenou. A oni, že to stihneme, zítra to natočíme a pozítří odjedu,“ prozradila Medvecká.

Celé to ale dopadlo katastrofálně. „Přišla jsem na to natáčení, nohy se ještě nezahojily, pořád se klepaly. Šla jsem za tím panem Vávrou, že mě ty nohy bolí a že bych ty zkoušky jen odchodila. A když se jelo naostro, přeskočila jsem takový potůček a jako podťatá jsem padla. Natrhla jsem si stehenní svaly. Nakonec mě vezli na nosítkách do nemocnice. Odjížděla jsem na dovolenou a nemohla jsem na nohy došlápnout. Nikdy jsem ten film neviděla, takový jsem srab,“ zavzpomínala  Medvecká na ne příliš šťastnou historku z natáčení úspěšného filmu.

I když je herečka velmi úspěšná a obsazovaná, párkrát se jí stalo, že do filmu nebyla vybraná hned napoprvé. Jeden z takových snímků byla i oblíbená česká komedie Marečku, podejte mi pero!. „Přišla jsem na zkoušku kostýmů a na kostýmu bylo jméno Marta Vančurová. Tak jsem zjistila, že jsem záskok. A tak jsem se poprvé dostala do náručí Jiřího Schmitzera. A už nám to zůstalo,“ přidala k dobru vzpomínku, která jí utkvěla v paměti.

Nový český film, ve kterém se objeví oblíbená herečka Taťjana Medvecká:

Fotbalová fanynka Taťjana Medvecká

Když zrovna není Taťjana Medvecká v divadle nebo na natáčení, je dost možné, že ji spatříte na fotbalovém stadionu. Herečka je totiž už od mladého věku vášnivou fotbalovou fanynkou.

„Kdysi dávno jsme s mým tatínkem byli na Strahově, hrálo Maďarsko proti Československu. A já jsem tak strašně fandila, že jsem přišla o hlas. Vůbec jsem pak nemluvila. A pak se sledováním fotbalu začaly moje dcery a mě to vrátilo do mladých let. Mě na fotbalu nejvíc baví emoce diváků. Nesnáším ale takové ty hlupáky, kteří tam odpalují rachejtle. A trošičku ten kolotoč peněz, to je nemravný,“ vysvětlila sympatická herečka, jak to má s fotbalem během rozhovoru s Honzou Dědkem.

„Je to úžasný, sedíte, jíte cizrnové křupky, protože mají méně tuku než brambůrky, pijete teplou plzeň. Protože já piju teplou plzeň. A vidíte, jak Lewandowský maká. To je radost. Ale už s tím fandění zase ubírám,“ dokončila Taťjana své vyprávění o fotbalu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.