Celebrity

30. července 2022 07:30

Vanesa Havlíková

Jiří Mádl o klášterní škole: Zakazovali nám mobily, erotiku jsem znal jen z povídek

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (28) - Jiří Mádl o prvních erotických zkušenostech

Jiří Mádl (35) je známý český herec, režisér a začínající spisovatel. Během letního rozhovoru s Honzou Dědkem prozradil, jak zvládal klášterní školu nebo kde získal první erotické zkušenosti, a zavzpomínal také na pohádkovou roli, která mu zkazila rande.

Jiří Mádl je uznávaný a stále velmi obsazovaný český herec. Nově se však rozhodl vrhnout na spisovatelskou dráhu. Před časem napsal svou první knihu s názvem Přitažlivost planety Krypton, která zaznamenala ihned po vydání velký úspěch.

Jak vypadala erotika v klášterní škole?

Mádl se v několika filmech objevil v milostných scénách, jeho první kniha má lehce erotický obsah a nyní v Pohádkových 7 pádech Honzy Dědka ze zámku Blatná prozradil, kde nasbíral své první intimní zážitky.

„Ve třinácti letech jsem studoval v Rakousku na gymnáziu, které bylo velmi výběrové, ale klášterního typu. Žije se tam podle starých poměrů a duchovní se starají o osazenstvo. Neměli jsme dovolené mobily – jen na večer – a nesměli jsme číst časopisy jako Bravo,“ začal své vyprávění sympatický herec v zábavné show.

„Tehdy začínal internet a duchovní tam velmi šikovně blokovali stránky, které jsme jako mladí kluci chtěli najít. Neuměli ale zablokovat erotické povídky, protože ty byly v různých jazycích. Maďaři nám doporučili, ať nehledáme obrázky, ale povídky. A tam to nějak začalo,“ zavzpomínal Mádl na své rané erotické zkušenosti, které zužitkoval i ve své románové prvotině.

Kniha Jiřího Mádla vznikala ve vlaku

Na psaní knih se Jiří Mádl dal teprve nedávno, příběh své prvotiny ale nosil v hlavě už delší dobu. Nakonec ji začal psát za jízdy ve vlaku. „Už delší dobu jsem uvažoval, že napíšu knížku. Vlastně už jako dítě. A pak jsem nedávno stál na nádraží v Bratislavě, uvažoval jsem, jestli už není čas něco napsat, a pípla mi SMS, ve které bylo, jestli nemám nějakou knížku. Tak jsem sedl do vlaku a už někde u Brna jsem ji začal psát,“ popsal, jak vznikl jeho literární debut.

Zatímco na poli spisovatelském je nováčkem, s herectvím má letité zkušenosti. Některé role mu však kromě radosti z práce přinesly i pár trapasů. „Pohádky točím rád. Je ale blbé, když na vás pak na ulici křičí Záprtku. Když jde člověk s nějakou slečnou, nechce být za Záprtka, že jo... To se mi totiž vážně stalo a je to trapné,“ připomíná Mádl svou roli čerta v pohádce Láska rohatá, v níž byl nezapomenutelný.

Sdílejte článek
Štítky kniha režisér herec spisovatel Honza Dědek 7 pádů Honzy Dědka erotika scenárista Jiří Mádl Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.