Celebrity

9. srpna 2024 14:33

Josef Šťastna

Tento fešák získal pro Česko další zlato. Fuksovi dávají sílu i hamburgery

Kanoista Fuksa vybojoval v Paříži zlato

Další medaile je tady! Druhé zlato pro Českou republiku zajistil na OH v Paříži kanoista Martin Fuksa, který suverénním způsobem ovládl závod na 1000 metrů.

Česko si na OH připisuje třetí cenný kov. Kanoista Martin Fuksa suverénním způsobem vybojoval zlato na kilometrové trati, když měl závod celou dobu pod kontrolou. Navíc se postaral o nejrychlejší čas olympijské historie. Ke konci navíc trochu zpomalil, protože si chtěl závod a atmosféru více vychutnat.

„Takových let čekání... A je to tady,“ radoval se 31letý kanoista v cíli. „Chtěl jsem jen vyhrát závod, a to se povedlo,“ radoval se kanoista v cíli, jeho slova přinesla agentura ČTK.

Fuksovi je velkou oporou v kariéře manželka Anna. Právě ona navrhla design lodě pro OH. „Pro mě je ta černá i symbolická, dal jsem si ji proto, že vloni zemřel Aničky děda, tak jsem to chtěl udělat pro něj, že je celá černá. A trikolora je česká, protože reprezentuju Českou republiku a jsem na to hrdý,“ prozradil pro Deník.cz olympionik, který se netají tím, že mimo sezónu si vůbec nehlídá jídelníček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nebinární Raven soutěží v kategorii žen. Koulařka na OH šokovala maskou

„Potrpím si na kvalitní jídlo. Určitě nejsem typ člověka, který vyrazí na burger do rychlého občerstvení. Stále platí, že ty nejlepší špagety umí maminka. Ale vybíravý rozhodně nejsem. Během září jsem snědl snad nejvíce hamburgerů za celý život, pochutnám si i na sýrovém dortu od manželky," uvedl zlatý hrdina pro iDNES.cz.

Sdílejte článek
Štítky historie Olympijské hry hamburger zlatá medaile olympijské hry Česko sport Martin Fuksa sportovní událost kanoista sportovní disciplína Jakub Špicar Daniel Havel

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.