Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková vezou domů zlato. Klape jim to i po rozchodu

Tenisté Tomáš Macháč (23) a Kateřina Siniaková (28) se sice před OH v Paříží rozešli, ale na kurtu to vůbec nebylo vidět. Klapalo jim to náramně a domů vezou zlaté medaile, když ve finále mixu zdolali čínský pár Čang Č’-čen a Wang Sin-jü.

V pátek večer Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková získali první zlato pro Česko na OH. Spolu s bronzovými kordisty tak prolomili smůlu, která se českým sportovcům ve Francii lepila na paty. „Jsem hrozně moc ráda, že Česku přineseme medaile. Vypadá to, že máme trošku smolíka. Všem sportovcům to nějak utíká, prokluzuje mezi prsty. Je to vlastně jediné finále, kde i když člověk skončí druhý, má medaili, což se vlastně na grandslamech moc nestává. Tam si vás nikdo nepamatuje, když prohrajete…“ řekla Siniaková pro iSport před finálovým zápasem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vztah Siniakové s Macháčem? Top secret, jsme profíci, tak jsme se rozešli, smáli se po finále

Do souboje s čínský párem Čang Č’-čen a Wang Sin-jü šla česká dvojice v roli favoritů, ale bylo to drama. První set ovládli jasně Češi, ale ve druhém setu se radovali Číňané. O nejcennější medaili tak rozhodoval až super tiebreak, který česká dvojice ovládla v poměru 10:8.

Jste spolu, zazněl odvážný dotaz

Na tiskovce po finále dostali Češi také dotaz, jak to je s jejich rozchodem, který přišel těsně před zahájením olympiády. „My jsme až takoví profíci, že jsme se rozhodli rozejít, abychom se soustředili na medaili. A uvidíme, co bude potom,“ řekl vysmátý Macháč. Po finále došlo také na polibek. Co všechno znamenal, není dnes jasné. Zahraniční reportér chtěl, aby objasnili, jak na tom aktuálně jsou. „To nemusíte vědět, je to osobní věc. Jsme rádi, když jste zmatení,“ smála se zlatá Siniaková.

Přečtěte si také: Na MS neprošly testem pohlaví, v Paříži je vítají. Dvě boxerky budou bojovat o medaile

Rozchod po třech letech vztahu

Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč spolu začali chodit v roce 2021. Předtím tenistka tvořila tři roky pár s makléřem Milanem Vančátem. První společný mix odehráli na lednovém Australian Open 2022. „Během karantény jsme si pořád psali. Když nás pak pustili, radost byla dvojnásobná – jednak že můžeme konečně ven, a hlavně že se uvidíme,“ přiznala tenistka před lety také pro iSport. Nedávno ale potvrdila, že se s Tomášem Macháčem rozešli. „Ano, je to pravda, ale jedná se o moji soukromou věc,“ uvedla stručně. Po výhře nad Kanaďany však došlo i na objetí a Macháč vlepil spoluhráčce polibek na tvář.

Skvělá souhra

Co je podle nich důvodem, že jim to na kurtu tak klapalo? „Vybrat si správný turnaj,“ usmál se Macháč. „Myslím, že zápasy určitě pomohly. Singl a debl je rozdílná soutěž, Tomáš na to teď přišel a samozřejmě čím víc hraje zápasy, tím víc je vidět, jak se zlepšuje. A je to pak znát, když chlap hraje víc deblově, pomáhá ženský. Za mě asi proto,“ dodala Siniaková.

Je tedy otázkou, jak to budou mít naši tenisté dále. Zatím tvoří pouze sportovní pár, ale možná zlaté opojení nastartuje také novou fázi jejich lásky.

Olympiáda v Praze by byla katastrofa, zhodnotil Kovanda:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.