Krejčíková popsala svůj enormní olympijský zápřah: Jsem ráda, že stojím

Barbora Krejčíková už sice v Paříži přišla o možnost získat olympijskou medaili ve dvouhře, s parťačkou Kateřinou Siniakovou však jsou rovněž ve čtvrtfinále a naděje na cenný kov stále žije. Vítězka letošního Wimbledonu je známá tím, že ráda hraje dvou i čtyřhry zároveň. Na olympiádě se to však prý vzhledem k rozvržení programu „nedá vydržet“, a tak musela skousnout porážku.

Barbora Krejčíková moc dobře ví, jaké to je na velkém turnaji válcovat zároveň dvouhru i čtyřhru. V roce 2021 ovládla prestižní Roland Garros právě na pařížské antuce jak sama za sebe ve dvouhře, tak s Kateřinou Siniakovou ve čtyřhře. Na letošní olympiádě v Paříži už však její sen o dvou medailích ze dvou disciplín vyhasl poté, co ve čtvrtfinále podlehla skvěle hrající Slovence Anně Karolíně Schmiedlové.

Zatímco v pátek 26. července se zraky celého světa upínaly na zahájení olympijských her, Krejčíková ještě stihla v Praze dohrát finále čtyřhry na zdejším turnaji. O dva dny později už nastupovala na kurt v Paříži a během čtyř dní odehrála ve dvouhře i čtyřhře celkem šest utkání. Zpětně si však postěžovala na nezvladatelné tempo zápasů, které na olympiádě ve srovnání s grandslamy pořadatelé nastavili.

„Tlačíme ze všech možných stran, ale máme pocit, že nás nikdo neposlouchá. Dneska jsem šla spát až o půl druhé a vstávala v osm ráno. Takže jsem ráda, že stojím a že už mám konec. Teď jde o dobrou regeneraci a dobře se vyspat, protože jsem toho zatím moc nenaspala,“ popsala podle deníku iSport.cz Krejčíková, jak se na ní dosavadní soutěžení na olympiádě podepsalo.

Mohlo by vás zajímat: Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč se rozešli. Olympijskou čtyřhru spolu přesto odehrají

„Zase jsem hrála v největším pařáku, energie tam bylo strašně málo. Dolovala jsem ji ze všech možných stran. Musím doufat, že to bude ve čtvrtek lepší,“ vysvětlila a zároveň uvedla, že za vypadnutím z olympijské dvouhry ve čtvrtfinále stojí hlavně únava. Krejčíková je proslulá tím, že nemá problém ani s obří porcí zápasů, avšak vzhledem k rozvržení zápasů se podle ní soutěžení ve dvou i čtyřhře zároveň zkrátka nedá vydržet.

„Myslím, že je to velký turnaj. Pro mě to má stejnou úroveň jako grandslam, a mělo by to tedy být rozfázované do těch čtrnácti dní, jako jsou grandslamy. Nebo aspoň do deseti, protože dublovat zápasy se podle mě nedá vydržet,“ popsala s povzdechem Krejčíková olympijský turnaj, kde hráči, kteří jsou stále ve hře o medaile v obou disciplínách, musí hrát i několik zápasů denně.

Po vypadnutí z dvouhry je však Barbora rozhodnutá investovat všechny zbývající síly, aby to s parťačkou Siniakovou cinklo aspoň ve čtyřhře. „Chtěla bych hrát dvě soutěže, ale nestalo se. Je to těžké skousnout, ale jsem ráda, že hraju aspoň jednu,“ posteskla si Krejčíková, která se v deblu naštěstí může opřít nejen o fanoušky, ale i svou kolegyni. „Kačka mě držela,“ přiznala poté, co společně postoupily do čtvrtfinále čtyřhry.

Letošní olympiáda se už stihla postarat i o několik skandálů:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.