Celebrity

15. července 2024 09:09

Tomáš Durčák

Náročný den Kate. Účast na Wimbledonu, předání poháru i setkání s Krejčíkovou

Princezna Kate ve Wimbledonu

Britský Wimbledon v neděli 14. července zažil vyvrcholení každoročního tenisového turnaje. Tradiční účast nespočtu celebrit i členů smetánky letos zcela zastínila princezna Kate, která se teprve podruhé od březnového oznámení svého boje s rakovinou oficiálně objevila na veřejnosti. Společně s dcerou Charlotte mimo jiné prohodily pár slov i s českou vítězkou Barborou Krejčíkovou.

Wimbledon patří mezi čtyři nejprestižnější tenisové turnaje světa a jeho finále sledují lidé na celém světě. Letošní vyvrcholení mužské části se však v neděli stalo enormně sledovaným nejen kvůli tenisu, ale také proto, že na něj dorazila princezna Kate. Trojnásobná matka a manželka budoucího britského krále Williama se na veřejnosti oficiálně objevila teprve podruhé od března, kdy oznámila boj s rakovinou a podstupování chemoterapií.

Kate předává mužským účastníkům finále Wimbledonu trofeje pro vítěze i poraženého již řadu let a ani letos neudělala navzdory svým zdravotním komplikacím výjimku. Byť nakonec vynechala sobotní ženské finále, kde v minulých letech rovněž nechyběla, a dorazila jen v neděli. Princezna na Wimbledon oblékla zářivě fialové, ale jako vždy elegantní šaty na míru ušitých značkou Safiyaa, jejichž hodnota činí bezmála 40 tisíc korun. A byť rozdávala široké úsměvy i energická potřesení rukou, nešlo si nevšimnout její maličko pohublejší postavy.

V královské lóži vedle ní zasedla nejen sestra Pippa, ale také dcera princezna Charlotte, která je podle všeho fanynkou tenisu a finálový zápas si naplno užila. Příchod princezny přítomní hosté doprovodili dlouhým potleskem ve stoje. Po zápase Kate potřásla rukou poraženému Novaku Djokovićovi a stejně jako loni předala trofej pro vítěze mladému Španělovi Carlosi Alcarazovi.

Mohlo by vás zajímat: Princ William chce změnit monarchii. Bojí se, aby jeho děti nedopadly jako Harry

Ještě před samotným zápasem se Kate měla možnost setkat s řadou dalších tenisových hvězd včetně mnoha tenistek. Nechyběla mezi nimi ani letošní vítězka ženské trofeje, česká hvězda Barbora Krejčíková. Ta povedené snímky ze setkání s Kate a Charlotte sdílela na svém Instagramu. „Bylo mi ctí, Vaše Výsosti,“ napsala Krejčíková k setkání, při němž od ní podle všeho dcera Kate dostala tenisovou raketu a mohla se podívat i na trofej pro vítězku Wimbledonu.

Manželka prince Williama se na veřejnosti poprvé od konce roku 2023 objevila až letos v červnu při příležitosti 75. narozenin britského krále Karla III. Na tradiční slavnost zvanou Trooping the Colour dorazila v elegantních bílých šatech a s úsměvem v doprovodu všech svých tří dětí, prince George (10), princezny Charlotte (9) a prince Louise (6). Zároveň však byla viditelně pohublá, za což zřejmě mohou chemoterapie, jimiž nyní musí kvůli rakovině procházet.

Mohlo by vás zajímat: Princ Harry převzal i po kritice cenu válečného hrdiny. Na ceremonii se tiskl k Meghan

V lednu Kate hospitalizovali kvůli blíže nespecifikované operaci břicha a v květnu princezna oznámila, že trpí rakovinou a podstupuje chemoterapie. „Dělám pokroky, ale jak ví každý, kdo chemoterapii zažil, jsou dobré, ale i špatné dny. V těch špatných se cítíte slabí, unavení a musíte nechat tělo odpočinout. Ale v těch dobrých, kdy máte dost sil, chcete z pocitu pohody vytěžit maximum,“ uvedla Kate na sociálních sítích a dodala: „Doufám, že se v létě budu moci zúčastnit některých veřejných akcí. Ale stejně tak vím, že ještě nejsem z nejhoršího venku.“

Princezna Kate se v červnu letos poprvé objevila oficiálně na veřejnosti:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.