Celebrity

12. července 2024 13:18

Michaela Vlčková

Princ Harry převzal i po kritice cenu válečného hrdiny. Na ceremonii se tiskl k Meghan

Princ Harry (39) ve čtvrtek v Los Angeles převzal ocenění Pata Tillmana, který před dvaceti lety padl ve válce v Afghánistánu. Cenu získal za podporu sportovních her pro vojáky a válečné veterány Invictus Games, které založil. Na udílení cen ESPY Awards vévodu ze Sussexu doprovázela jeho manželka Meghan Markle (42). Dvojice rozdávala úsměvy, avšak příchodu po červeném koberci se raději vyhnula. Možná i kvůli kritice, která se po nominaci Harryho objevila.

Během čtvrtečního udílení cen ESPY Awards ((Excellence in Sports Performance Yearly) v divadle Dolby v Los Angeles se vévoda a vévodkyně ze Sussexu k sobě náramně měli. Pár nepřišel jako ostatní hosté po červeném koberci, ale do sálu pronikli v tichosti a vyhnuli se tak záři reflektorů.

Mohlo by vás zajímat: Nemocná Kate se už možná nikdy nevrátí ke své původní roli, tvrdí zdroj blízký královské rodině

Meghan Markle se nechala vyfotografovat, když byla usazená vedle svého manžela, zatímco dlaň měla na jeho koleni. Vévoda vynesl klasický černý oblek s kravatou ve stejné barvě. Meghan oblékla bílé šaty, které doplnila černými páskovými sandály, náramkem, diamantovými náušnicemi a snubním prstenem. Vlasy měla sepnuté do nízkého drdolu.

Cenu převzal i přes kritiku

Harry se dostavil na ceremonii, aby převzal cenu Pat Tillman Award For Service. Ta mu byla udělena za jeho práci na Invictus Games - mezinárodní sportovní událost, která se poprvé konala v roce 2014, pro zraněné, zraněné a nemocné vojáky a ženy, sloužící i veterány.

Pat Tillman byl americký fotbalista, který se po 11. září vzdal své úspěšné kariéry v NFL, aby mohl sloužit své vlasti. Odstoupil od lukrativní smlouvy s týmem Arizona Cardinals a narukoval do armády, kde sloužil v elitní armádní jednotce Rangers v Afghánistánu. V roce 2004 tam byl zabit, bylo mu pouhých 27 let. Vyznamenání Pata Tillmana se v průběhu let udělovalo různým poválečným a neopěvovaným hrdinům, připomněl web CNN.

Jenže oznámení, že ocenění letos obdrží právě princ Harry, pobouřilo matku zesnulého vojáka Mary Tillman. Princ Harry se po jejím prohlášení okamžitě stal terčem kritiky. Pro deník Daily Mail Tillman řekla, že je výběrem zcela šokována, když existují mnohem vhodnější nositelé vyznamenání.

Manželka dědice trůnu prince Williama Kate světu oznámila podrobnosti o svém boji s rakovinou:

Sdílejte článek
Štítky princ Harry Los Angeles Meghan Markle královská rodina Invictus Games Britská královská rodina udílení cen Pat Tillman Dolby Theatre ESPY Awards

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.