Celebrity

10. července 2024 15:23

Tomáš Durčák

Meghan Markle lhala o královské rodině. Místo domácího vězení stihla 13 dovolených

Vévodkyně ze Sussexu Meghan Markle (42) způsobila před časem velký poprask, když tvrdila, že jí členové britské monarchie zabavili její cestovní pas i další doklady. Záznamy o jejích zahraničních cestách během pobytu s Harrym v Británii však ukazují, že v této době absolvovala celkem 13 zahraničních dovolených.

K odhalení původně šokujícího tvrzení došlo během dnes již nechvalně proslulého interview Meghan Markle a jejího manžela prince HarryhoOprah Winfrey v roce 2021. Meghan tehdy Oprah mimo jiné popsala, že se někteří vrcholní členové monarchie měli rasisticky vyjádřit k barvě pleti jejich dětí. Těchto konverzací se však dle obou královských uprchlíků nezúčastnili ani královna Alžběta II., ani její manžel princ Philip.

Dle britského deníku The Sun manželka prince Harryho v rozhovoru rovněž tvrdila, že od chvíle, kdy se stala součástí britské královské rodiny, až do přestěhování do Kalifornie neviděla svůj cestovní pas. „Prostě nemůžete nikam odjet. Nemůžete. Musíte pochopit, že když jsem se stala součástí rodiny, bylo to až do našeho návratu sem naposledy, co jsem viděla můj pas, řidičák i mé klíče. Vše musíte odevzdat,“ popsala Meghan domnělé domácí vězení Oprah.

Jak ale podotýkají královské zdroje zmíněného listu, vše bylo tehdy trochu jinak. Její cestovní pas musel být údajně pouze udržován v bezpečí, aby se nedostal do špatných rukou. Pokud však zamířila někam na dovolenou, mohla jej normálně používat. Dle insiderů musela během doby, kdy tvrdí, že pas vůbec neměla, cestovní doklad ukázat celním úředníkům v celkem dvanácti zemích, které tehdy stihla navštívit.

Mohlo by vás zajímat: Nemocná Kate se už možná nikdy nevrátí ke své původní roli, tvrdí zdroj blízký královské rodině

Výlety a zájezdy, jež absolvovala poté, co začala oficiálně randit s princem Harrym, zahrnovaly cesty do New Yorku, Itálie, Botswany nebo na Ibizu. Zároveň se pár zúčastnil celkem tří královských tour v Maroku, Jihoafrické republice a společné cestě po Austrálii, Novém Zélandu a ostrovech Togo a Fidži.

Autorka knih o zákulisí královské rodiny Margaret Holder tvrzení Meghan odmítá. „Samozřejmě, že královská rodina chtěla udržet pas Meghan v bezpečí. Ale je nemyslitelné, že ho u sebe neměla při soukromých a osobních cestách, jako byl její těhotenský večírek v New Yorku, cesta za přáteli do Kanady, užívání si večírků v Amsterdamu nebo výlet na Komské jezero společně s Georgem Clooneym,“ uvedla spisovatelka. „Všichni členové monarchie s výjimkou panovníka pro cesty do zahraničí potřebují svůj pas,“ dodala s tím, že Meghan v rozhovoru rozhodně neříkala pravdu.

Manželka dědice trůnu prince Williama Kate světu oznámila podrobnosti o svém boji s rakovinou:

Sdílejte článek
Štítky cestování dovolená rasismus rozhovor princ Harry manželé Meghan Markle cestovní pas Britská královská rodina

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.