Princ Harry přišel o titul „Jeho královská Výsost“. Meghan ho odebrali před třemi lety

Buckinghamský palác se rozhodl zcela v tichosti odstranit princi Harrymu jeho dosavadní titul „Jeho královská Výsost“. Svědčí o tom web Britské královské rodiny, odkud byl bez jakéhokoli oznámení odstraněn. Harry tak o titul v oficiálních materiálech rodiny přišel tři roky poté, co stejný osud potkal jeho manželku Meghan Markle.

Když v roce 2020 Britská královská rodina, tehdy ještě v čele s královnou Alžbětou II., uzavřela s Harrym a Meghan dohodu týkající se jejich odstoupení z královských funkcí, tituly „Jeho/Její královská Výsost“ (His/Her Royal Highnes, zkráceně HRH) jim byly oficiálně ponechány. Avšak s podmínkou, že jakmile přestanou být pracujícími členy rodiny, nebudou je už nadále smět veřejně používat.

„Vévoda a vévodkyně ze Sussexu nebudou nadále používat tituly HRH, jelikož nadále nebudou pracujícími členy Britské královské rodiny,“ napsal 18. ledna 2020 v oficiálním stanovisku Buckinghamský palác. I přesto byl konkrétně princ Harry na oficiálním webu královské rodiny po další tři roky až dosud nadále takto titulován, a to včetně jeho profilové stránky.

Není zcela jasné, zda byla stránka aktualizována ve světle událostí posledního roku, kdy se Harry s Meghan několikrát do královské rodiny veřejně opřeli nebo o ní publikovali soukromé informace. Meghan Markle o svůj prestižní titul na oficiálním webu královské rodiny přišla hned v roce 2020 během takzvaného Megxitu, kdy s Harrym z Británie odešli do americké Kalifornie.

Princ Harry je bez titulu:

Stejně jako v případě Meghan je nyní Harry nově v textech o své osobě na webu oslovován buď jako „vévoda“, anebo častěji pouze jako „on“. Královský pár aktuálně neprožívá zrovna nejlepší období. Krátce poté, co Meghan přišla o lukrativní spolupráci se službou Spotify v hodnotě 20 milionů dolarů, údajně protože jsou s Harrym „podvodníci“, se k němu zády otočilo hned několik slavných celebrit, které dříve patřily k dobrým přátelům Harryho či Meghan.

O tom, jak hluboká je nyní propast mezi králem Karlem III. či princem Williamem a za mořem žijícím Harrym, svědčí například to, že se Meghan letos od královské rodiny nedočkala žádného veřejného přání. A až si královská rodina bude 8. září připomínat na skotském zámku Balmoral jeden rok od úmrtí královny Alžběty II., Harry ani Meghan tam podle všeho také nebudou, jelikož neobdrželi pozvání. I přestože se v daném termínu budou nacházet v Evropě, konkrétně v Německu.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie Alžběta II. princ Harry Meghan Markle titul Sussex spory Buckinghamský palác Britská královská rodina webová stránka král Karel III. megxit

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.