Celebrity

5. června 2024 10:40

Tomáš Durčák

Kate se možná nikdy nevrátí ke své původní roli, tvrdí zdroj blízký královské rodině

Princezna Kate dostává pozdravy a dary z celého světa

Kate Middleton, princezna z Walesu, v současnosti svádí boj s rakovinou a podstupuje potřebnou léčbu. Dle jednoho z insiderů médií je reálně možné, že jí chemoterapie nedovolí, aby se i v případě, že zaberou, vrátila do stejné role, kterou v rámci britské královské rodiny plnila předtím, než se dozvěděla zdrcující diagnózu.

Kate Middleton byla s manželem princem Williamem vždy v samém středu pozornosti všech důležitých královských povinností. Svět vždy chválil její eleganci, vystupování a smysl pro módu. Pro Buckinghamský palác zase šlo o prakticky dokonalou reklamu na budoucí královský pár, k němuž může britská veřejnost vzhlížet s nadějí.

Role princezny z Walesu v rámci britské královské rodiny by však do budoucna mohla být kvůli její diagnóze a léčbě rakoviny diametrálně odlišná od té, na kterou jsme byli až do letošního roku zvyklí. Kate se podle všeho „možná už nikdy nebude moci vrátit do role, v níž ji lidé viděli předtím“. Takto US Weekly citoval v úterý svého insidera z královské rodiny, který potvrdil, že její okolí s tímto scénářem počítá a chystá se na něj.

Princezna Kate aktuálně podstupuje preventivní chemoterapii ve snaze porazit rakovinu. Zmíněný zdroj dodal, že zároveň „zhodnocuje, jaké povinnosti na sebe bude schopna vzít poté, co léčba proběhne“. Tato slova již potvrdil i královský expert Richard Fitzwilliams, dle jehož názoru bude návrat Kate ke královským povinnostem „založen na radách lékařů a pečlivě vyvážený“. Zdravotní stav princezny se dle některých zdrojů v poslední době aspoň na oko zlepšuje.

Mohlo by vás zajímat: Důvěrnice princezny Kate prolomila mlčení. Prochází peklem, uvedla Arrieta

Množí se ale i náznaky, že by se Kate neměla, aspoň do konce letošního roku, objevit na veřejnosti a plnit svou náročnou roli. Budoucí britská královna a manželka dědice trůnu, prince Williama, zůstává až na výjimky zcela mimo oči veřejnosti již od ledna, kdy podstoupila „plánovanou“ operaci břicha, po níž jí byla rakovina diagnostikována.

Britská královská rodina zpočátku okolo její absence mlčela, sama Kate nakonec 22. března zveřejnila video, v němž zdrcující novinku oznámila světu. „Samozřejmě to pro nás byl obrovský šok a s Williamem děláme všechno pro to, abychom to v zájmu naší mladé rodiny zpracovali a zvládli v soukromí,“ řekla tehdy princezna z Walesu. Buckinghamský palác o pár dní později odpověděl na dotazy veřejnosti týkající se princezniny diagnózy.

Princezna z Walesu v březnu šokovala oznámením, že trpí rakovinou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.