Celebrity

28. května 2024 14:25

Eliška Reiglová

Stav princezny Kate se zlepšuje. Chodí na procházky, nestojí ale o pozornost

Princezna Catherine (42) v březnu oznámila, že absolvuje preventivní chemoterapii poté, co u ní testy po lednové operaci břicha odhalily rakovinu. Lidé jsou od té doby znepokojení především proto, že informací o jejím zdravotním stavu dostali jen naprosté minimum. Podle posledních zpráv to ale vypadá, že se trojnásobné mamince daří lépe. Údajně začala znovu chodit na pravidelné procházky s rodinou.

„V lednu jsem v Londýně podstoupila rozsáhlou operaci břicha a v té době se mělo za to, že mé onemocnění není nádorové. Operace byla úspěšná. Testy po operaci však prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, abych podstoupila preventivní chemoterapii, a nyní jsem v počátečním stadiu této léčby,“ řekla princezna Kate ve videu zveřejněném v březnu.

Původním plánem královské rodiny bylo, že princezna se bude po operaci zotavovat do Velikonoc, kdy se ke svým povinnostem vrátí. Diagnóza nemoci ale tyto ambice narušila. Na veřejnost se navíc dostala informace, že Catherine trápí nepříjemné vedlejší účinky léčby, kvůli kterým trpí nevolnostmi a vyčerpáním. To britský lid pochopitelně rozrušilo.

Lepší zítřky

Britský deník Daily Mail ale nyní ale přišel s dobrou zprávou, že princezna v poslední době více chodí ven na procházky s rodinou. „Nechodí na úplně veřejná místa, nechce, aby ji kdokoliv vyfotografoval, nestojí o nevyžádanou pozornost. Ale to, že má energii na pravidelné procházky, je rozhodně pozitivní informace,“ řekl zdroj.

I přes tuto zprávu je nicméně jasné, že Catherine potřebuje prostor a klid. Velkým hnacím motorem pro ni mohou být i dopisy od příznivců s přáním brzkého uzdravení. Kensingtonský palác uvedl, že za pouhý týden obdrží všichni členové královské rodiny dohromady zhruba tisícovku psaní, z nichž se řadu snaží osobně přečíst.

Rakovina princezny Kate způsobila velký humbuk:

Sdílejte článek
Štítky nemoc léčba rakovina královská rodina Kensingtonský palác Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.